Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Clint Digital introduceert twee nieuwe, draadloze speakers

Het Deense Clint Digital heeft twee nieuwe speakers in de Asgard familie geïntroduceerd. Deze nieuwe lijn betreft een multi-room audio systeem op basis van WiFi. Het gaat om de Odin en de Freya speakers, beiden vernoemd naar goden uit de Deense mythologie. Clint Digital heeft speciaal voor dit project designer Philip Bodum ingeschakeld.

Het idee van de Asgard range is gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit in een compact design te plaatsen, zonder audiokwaliteit op te offeren. Het gaat om een multi-room audiosysteem dat je kunt vergelijken met wat Sonos op dit moment verkoopt.

Odin

De Odin is een draadloze stereo speaker met twee 25 Watt drivers aan boord. Deze zijn doorzien van een klasse-D eindversterker en een eigen DSP. Er zijn ook twee tweeters aanwezig, maar specs ontbreken in het persbericht. De lage tonen komen van een bass reflex constructie. Het geheel weegt 7,9 kilo.

Er is een USB aansluiting aanwezig voor firmwareupdates, maar deze kan ook gebruikt worden om je smartphone of tablet te laden. Voor analoog gebruik, bevat de speaker een 3,5mm audio ingang.

Clint-Digital-Odin-Stereo

Om de geluidskwaliteit te verbeteren, levert Clint Digital een optionele voet die de speaker in een kleine hoek omhoog zet. Zo geef je de speaker meer ruimte om het geluid zo optimaal naar buiten te laten komen.

De Odin kan aangesproken worden als (Apple) AirPlay speaker, maar beschikt ook over volledige ondersteuning voor DLNA. In multimode (party modus) kunnen vier van deze speakers tegelijk worden aangesproken.

Freya

De Freya is een draadloze WiFi of Bluetooth (twee versies) speaker met in interne accu die het mogelijk maakt om 6 uur lang van muziek te genieten.

Geluidstechnisch krijg je in de Freya een enkele 7 Watt mono speaker met D -klasse versterker en een eigen DSP. Het geheel weegt daarmee slechts 1,2 kilo. Ook bij de Freya krijg je een 3,5mm analoge audio-aansluiting en een USB poort voor firmware updates en om je device te laden.

Clint-Digital-Freya-Wit

De bluetooth versie van de speaker laat het toe om twee Freya’s als stereopaar in te stellen. De WiFi versie biedt ondersteuning voor Apple AirPlay, DLNA en multiroom audio.

Beschikbaarheid

Er zijn gratis apps voor zowel Android als iOS beschikbaar. De Odin speaker gaat €399 kosten. Voor de voet betaal je €69. De speaker wordt in juni verwacht. De Freya Bluetooth gaat €179 kosten. Voor de WiFi versie leg je €249 neer. De Freya speakers zijn al vanaf mei te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.