Test: Stokke MyCarrier Cool (baby draagzak)

Er zijn producten die je soms even moet laten liggen om ze echt goed te kunnen testen. Zo ook de MyCarrier Cool van Stokke. Een nieuwe uitvoering van de ‘oude’ Mycarrier met een luchtiger ‘mesh’ materiaal. Ideaal voor op warme en benauwde dagen.

Design

Van Stokke ontving ik de zwarte uitvoering van de MyCarrier Cool. Met het zwarte mesh materiaal, de stevige ritsen, de grove knopen, de gematteerde karabijnhaken een draagzak waar geen man zich voor hoeft te schamen. Sterker nog, hij heeft zelfs een stoere uitstraling.

Modulair

De MyCarrier Cool is ontwikkeld voor kinderen tot 3 jaar (of 15KG). In twee configuraties is het kind aan de voorkant te dragen. In één van de configuraties draag je het kind op de rug. Dit is eigenlijk de laatste stap voor de zwaarste kinderen.

Steun

Wanneer je het kind op de rug gaat dragen, ga je ook gebruik maken van een voorgevormde aluminium staaf. Wanneer je deze in de MyCarrier Cool schuift, komt deze op jouw ruggengraat te liggen en geeft zo een berg extra steun. Een idee dat ik graag in menig rugzak terug zie komen.

IMG_9685

Naast dit steuntje in de rug, beschikt de MyCarrier Cool ook over lendesteunen om het gewicht zo beter te verdelen.

Gebruikservaring

Mijn zoontje valt in de laatste gewichtscategorie en draag ik met de MyCarrier Cool op de rug. Zeker de eerste paar keer had hij veel moeite met het aantrekken van de MyCarrier Cool. Je moet de MyCarrier Cool in totaal op zes punten vastzetten. Dat is lekker veilig, maar vraagt wel een beetje geduld. Nadat hij een paar keer in de MyCarrier Cool is gehangen, weet hij wat hij voor zijn geduld terug krijgt en merk ik dat hij veel beter meewerkt. Met een kind dat goed meewerkt, gaat de bevestiging natuurlijk ook een stuk sneller.

IMG_9681

Wanneer ik met mijn zoontje op de rug loop, wordt het gewicht goed over schouders, rug en lende verdeeld. Dit loopt zeer prettig. Daarnaast werkt de ademende stof ook zeer goed mee. Hoewel ik wel onder de stof zweet (ik heb dan ook geen conditie), voelt het niet vervelend en plakkerig aan.

Later dit jaar verwacht ik mijn dochtertje en zal ik deze review aanvullen met mijn ervaringen van het dragen van aan baby op de buik.

IMG_9683

Conclusie

Ik heb de MyCarrier Cool van Stokke op dit moment alleen met een kind op de rug kunnen testen. Qua gewicht is dit de zwaarste belasting. De ademende materialen en vele steunpunten zorgen ervoor dat ik mijn zoontje zeer prettig kan dragen. Daarnaast is het stoere uiterlijk van de MyCarrier Cool een mooi pluspunt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Hoog draagcomfort
  • Stoere materialen
  • Zeer stevig
  • Verschillende posities voor het kind
  • Bruikbaar tot 15KG

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.