Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Samsung lanceert de Galaxy K Zoom cameraphone

Met de lancering van de Galaxy K Zoom zet Samsung wederom een Galaxy toestel neer voor liefhebbers van fotografie. Hoewel hij in andere marken bekend staat als de Galaxy S5 Zoom, heeft Samsung hier voor de naam Galaxy K Zoom gekozen (er was wel een Galaxy S4 Zoom). Gezien het prijskaartje een stuk onder die van de Galaxy S5 ligt, mag je immers niet de hardware van de Galaxy S5 in deze smartphone verwachten.

Waar de Galaxy S5 is uitgerust met een quad-core 2.5GHz CPU, krijg je van Samsung met de Galaxy K een chipset mee met daarop een quad-core 1.3GHz en een dual-core 1.7GHz CPU. Deze krijgen 2GB aan werkgeheugen mee. Met een Mali-T624 ligt er een aardige GPU in. Niet zozeer voor gamers, maar zeer waarschijnlijk met het oog op gebruikers die video’s willen bewerken.

Samsung-Galaxy-K-Zoom

Het display van de Galaxy K meet 4,8 inch en heeft een 720p (1280×720) resolutie gekregen. Met 306 pixels per inch een prima scherm. Samsung heeft er voor gekozen om de Galaxy K van een Super AMOLED display te voorzien. Traditioneel is het contrast op het scherm van de smartphone hoger dan wanneer je dezelfde foto’s op je computer bekijkt. Daar wen je snel aan.

De primaire camera heeft een BSI CMOS meegekregen die foto’s op 20.7 megapixel kan vastleggen. Hij kan ook 1080p video vastleggen op een mooie 60 frames per seconde. Ook voor filmers is dit daarmee een interessante smartphone. De lens geeft je bovendien 10x optische zoom.

Samsung-Galaxy-K-Zoom-Top

Wil je ook selfies schieten, dan krijg je in de Galaxy K Zoom een 2 megapixel camera aan de voorkant. Dat is niet veel, maar genoeg voor op Facebook.

Verder beschikt het toestel over NFC, Bluetooth 4.0, WiFi a/b/g/n en 4G. Het toestel gaat €499 kosten. Hij ligt vanaf 21 mei in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.