Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Jawbone introduceert de ultralichte Era headset

Jawbone heeft vandaag een nieuwe bluetooth headset ontwikkeld. Zoals je van Jawbone mag verwachten is het een strak stukje design geworden, maar dat niet alleen. Ook functionaliteit blijkt erg belangrijk. Zeker voor gebruikers van Siri en Google Now.

Naast het design, heeft Jawbone veel aandacht voor draagcomfort. De nieuwe Era is dan ook niet alleen erg klein, maar ook erg licht. In vergelijking tot de vorige headset van Jawbone, is het formaat zelfs met 42% gereduceerd. Toch heeft de Era, met gebruik van de Charging Case, een gesprekstijd van tien uur.

Jawbone heeft ook de akoestiek en de drivers aangepakt en opnieuw ontwikkeld. Dit in combinatie met nieuwe oordopjes. De headset is daarnaast voorzien van nieuwe micro-elektro-mechanische microfoons en een nieuwe DSP om zowel het geluid goed weer te geven als spraak helder vast te leggen.

Via een knop op de achterkant van de headset, kun je gebruik maken van stemopdrachten. Door deze knop te gebruiken, start je Siri of Google Now. Het antwoord krijg je natuurlijk terug via de headset.

Beschikbaarheid

De Jawbone Era ligt nu in de winkel. Zonder de Charging Case kost de headset €99. Met charging case betaal je €129. De Era is verkrijgbaar in de kleuren Black Streak, Silver Cross, Bronze Streak en Red Streak.

Jawbone-Era-Kleuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.