Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google lijkt te stoppen met de Nexus-lijn

Als je een Nexus toestel kocht, wist je twee dingen zeker. Ten eerste heeft Google een flinke vinger in de pap gehad bij de ontwikkeling van het toestel, ten tweede zal het toestel enkel een pure Android beleving geven. Geen crapware van de fabrikant dus. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Google bracht de afgelopen tijd al zogenaamde Google Play edities van populaire smartphones uit op haar eigen webshop. Dit waren de standaard smartphones, maar dan ook met een schone versie van Android erop.

Het lijkt erop dat Google deze play edities gaat doorzetten ten kosten van de Nexus lijn. De nieuwe toestellen moeten in de ‘Silver’ lijn van Google uitkomen. Deze toestellen hebben net als de Play edities een kale versie van Android aan boord. Bovendien krijgen deze zo snel mogelijk na de release van een nieuwe Android versie, die nieuwe firmware aangeboden. Dit omdat de Android versie alleen op de hardware van de smartphone hoeft te worden aangepast. Wanneer fabrikanten een custom Android installatie hebben ontwikkeld en die moeten updaten, is dat een veel grotere klus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.