Er waren al wat tests met contactloos betalen, maar Vodafone en Visa rollen de dienst nu in heel Nederland uit. Vodafone is daarmee de eerste telecom provider die met deze mogelijkheid start.

Vodafone en Visa hebben de dienst SmartPass genoemd. De dienst maakt gebruik van de NFC chip die al in jouw non-iOS smartphone zit. Heb je wel een iPhone, dan kun je van Vodafone een sticker met NFC chip krijgen.

Het nieuwe SmartPass werkt met alle V-Pay betaalterminals in Europa (Nederland is niet het eerste land met deze mogelijkheden). In Nederland zijn onder anderen de betaalautomaten van de NS hiervoor van een upgrade voorzien. Deze gebruiken dezelfde hardware immers al voor de OV Chipkaart.

SmartPass is een prepaid systeem. Net als jouw chipknip, moet je deze dus opladen. Transacties onder de €25 worden zonder problemen afgerekend. Transacties hoger van €25 moeten met een pincode worden bevestigd.

Op termijn zal SmartPass onderdeel worden van de Vodafone Wallet. Hierin kunnen ook klantenkaarten, vervoersbewijzen en sleutels een digitaal plekje krijgen. Wie weet kunnen we dan ooit afscheid nemen van onze echte portemonnee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.