Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

AOC zet Android in haar nieuwste monitoren

Terwijl ik de review van de AOC i2472Pwhut touch monitor aan het afwerken ben, heeft AOC een grote update voor diezelfde monitor aangekondigd. AOC komt namelijk met een nieuwe versie waar Android in zit. Een topidee!

Het betreft de 21,3 inch a2272Pw4t en de 23,6 inch a2472Pw4t. Beide monitoren zijn qua design gelijk aan de i2472Pwhut. Ook nu zitten er twee 2 Watt speakers in en hebben we het over een Full HD resolutie. Qua aansluitingen zijn er echter grote veranderingen. De dubbele HDMI met MHL heeft plaats gemaakt voor HDMI en VGA met 3,5mm audio ingang.

Daarnaast heeft de monitor ruimte voor een LAN aansluiting om zo op internet te komen, maar dat mag ook gewoon via WiFi. Wil je streams afspelen in Full HD, is LAN wel aan te raden. Ook bevat de monitor een SD kaartlezer zodat je de beschikbare opslagruimte kunt vergroten en is er een 720p webcam aanwezig.

De chipset bestaat uit een dikke 1.6GHz Nvidia Tegra T33 quad-core processor met 2GB aan DDR3 werkgeheugen. AOC installeert Android 4.2, maar over aanpassingen aan het besturingssysteem heeft AOC nog niets gemeld. Het zou dus maar zo een schone Android ervaring op kunnen leveren.

De 21,5 inch variant gaat €429 kosten. De 23.6 inch kost met €439 een tientje meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.