Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Alcatel OneTouch Pop C7 met 4 sterren.

The Good
  • Het toestel reageert lekker vlot
  • Zeer kleurrijk toestel
  • Voelt stevig aan
  • Prima uitrusting
The Bad
  • Verticale kijkhoek is wat beperkt


De Pop C7 van Alcatel OneToch is een Android die in de budget range valt. Toch krijg je voor €139 een dikke quad-core processor met 1GB aan werkgeheugen in je handen. Daarnaast weet de Pop C7 ook op andere velden te verbazen.

Unboxing

In de verpakking van de Pop C7 vinden we naast de Pop C7 zelf, de accu, wat documentatie, een netstroom lader, een micro-USB kabel en een headset. Mooi compleet dus.

Design

Qua design weten ze wel wat ze doen bij Alcatel OneTouch. Het toestel is aan de voorkant niet van de gemiddelde smartphone te onderscheiden, maar heeft aan de achterkant wel een heerlijke rubber finish. Dat ligt echt heerlijk in de hand. Daarnaast zitten de knoppen ook stevig. De Pop c7 voelt dus niet als de gemiddelde budget smartphone.

Specs

De Pop C7 is een quad-core smartphone die draait op 1.3GHz en over 1GB aan werkgeheugen beschikt. Games krijgen ook nog toegang tot een dual-core Mali-400 MP GPU.

Display

Alcatel OneTouch heeft de Pop C7 voorzien van een 5 inch display. Dat is lekker groot en tikt daarmee lekker makkelijk. Met 480×854 pixels is de resolutie beperkt tot 196 pixels per inch. Door het goede contrast van het display stoor ik me niet direct aan de resolutie.

Problemen ontstaan pas wanneer je het toestel horizontaal houdt. Hier merk je dat het display een beperkte verticale kijkhoek heeft. Dit is niet zo extreem als bij vele andere budget smartphones, maar je merkt het wel.

Geluid

De headset die Alcatal OneTouch meelevert is van een kwaliteit die meteen met de WeCycle mee kan. Die had er van mij niet bij gehoeven. Overigens is Alcatel niet uniek in het meeleveren van waardeloze headsets. Ik zal ze er dus niet op afrekenen ;-). De speaker in de Pop C7 is wat klein, maar niet slecht. Deze doet niet onder voor de gemiddelde smartphone.

Camera

Interessant wordt het weer bij de camera van de Pop C7. Het gaat om een 5 megapixel model dat films schiet op maximaal 720p. Toch heb ik geen reden om echt ontevreden te zijn. Wanneer je de voorbeeldfoto’s bekijkt, zal je zien dat de kwaliteit van de foto’s dik in orde is.

De foto app van Alcatel bevat weinig bijzondere functies. HDR zit erin evenals de mogelijkheid om panorama’s te schieten. Wat mist is de mogelijkheid om vanuit de foto app naar de galerij app te schakelen. het ontbreken hiervan maakt de interface rustig, maar is toch wat irritant.

Interface

Ook Alcatel gooit haar eigen interface over Android heen. De interface van Alcatel is kleurrijk en speels. Dit speelse merk je onder anderen bij het lockscreen. Het icoontje met het slotje beweegt mee met je smartphone. Een leuk gebruik van de gyro sensoren dus. Daarnaast zijn er andere slimme manieren waarop Alcatel met de interface is omgegaan.

Rechts onder heeft Alcatel OneTouch nog steeds een soort van menu knop zitten in plaats van een knop die je snel tussen apps laat schakelen. Dat is erg jammer.

Conclusie

Over de gebruikservaring kan ik niet anders dan positief zijn. Ik weet dat het een budget smartphone is, maar de Pop C7 reageert gewoon enorm vlot en de foto’s die ik ermee kan nemen zijn ook nog eens mooi. Het 5 inch display is erg fijn bij het tikken van berichten en de foto’s zijn qua kleuren beter dan ik had mogen verwachten. Als je weinig geld voor een smartphone hebt, is dit een hele goede optie.

2 REACTIES

  1. hallo, ik wil graag een nieuwe mobiel (ik heb nu een LGL7). ik wil er ook normaal games op kunnen spelen zonder lagg of hapering. en is die een beetje snel op het internet??

    alvast bedankt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.