Arjan Olsder
Arjan Olsder

Saeco geeft de GranBaristo een variabele drukkamer

Philips’ Saeco heeft de innovatieve GranBaristo aangekondigd. Een volautomatische espressomachine die van een aantal innovaties is voorzien. De meest opvallende is de variabele drukkamer (VariPresso genaamd) die je meer koffievariaties moet bieden. Hierdoor ben je niet langer beperkt tot Italiaanse specialiteiten, maar kun je ook een Café au Lait uit de machine laten stromen. In totaal kun je nu 16 recepturen laten bereiden.

Naast de VariPresso kamer, beschikt de GranBaristo over een karaf met een dubbele kamer. Deze moet helpen om melk beter en zonder opspatten op te schuimen. De schuimlaag moet door deze dubbele kamer ook beter van kwaliteit zijn dan bij huidige machines het geval is.

De GranBaristo is ook voorzien van een thermospeed systeem. Deze zorgt ervoor dat het water in de machine nog sneller op temperatuur is om zo de bereidingstijden zo kort mogelijk te houden. Bovendien kan de zetgroep per bereiding 4 tot 16 gram aan bonnen vermalen. Net als bij de Moltio is het bij het topmodel mogelijk om het bonenreservoir te verwisselen om zo gedurende de dag verschillende bonen te gebruiken. Of om de machine gewoon gemakkelijk bij te vullen. Ook belangrijk ;-). De bovenkant van de bonenhouder is bovendien van UV werend materiaal om de versheid van de bonen langer te garanderen. De bonenhouder kan 270 gram aan bonen herbergen.

Philips heeft ook de interface flink aangepakt. Zo zijn er maalprofielen voor de Arabica en Robusta boon (of een melange) om de smaken optimaal aan de boon te onttrekken. Met behulp van drie gebruikersprofielen kunnen persoonlijke voorkeuren in de machine bewaard worden. (alleen op de witte uitvoering)

Saeco-GranBaristo-Black

Om het schoonmaken gemakkelijker te maken, is de hele zetgroep nu met één vinger uit de machine te halen. Hierdoor is de GranBaristo een stuk onderhoudsvriendelijker geworden.

Beschikbaarheid

De GranBaristo One Touch Milk Carafe Black gaat €1.249 kosten. De GranBaristo One Touch Steel White gaat voor €1.449 over de toonbank. Beide modellen zijn vanaf halverwege deze maand verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.