Ook LG komt met connected lampen

Na Philips en Belkin, komt ook LG met lampen die je via WiFi kunt bedienen. LG’s Smart Bulb lampen werken met zowel apps voor iOS als voor Android. Daarmee is het systeem voor het hele gezin toegankelijk.

LG trapt het assortiment af met 10 Watt modellen voor de standaard E27 fitting. De lichtopbrengst wordt geschat op 60 Watt. In tegenstelling tot de Philips Hue, is het niet mogelijk om met gekleurd licht te werken. Je moet in het schap kiezen uit helder wit licht of ‘warm’ wit licht. Bij Belkin is het overigens ook niet mogelijk om met gekleurd licht te werken.

LG heeft, net als Philips, één basisunit die alle lampen gaat bedienen. Deze maakt gebruik van Zigbee. Eveneens net als de lampen van Philips. Verbinden met de lampen verloopt zowel via WiFi als via Bluetooth.

Net als de lampen van Belkin, is het mogelijk om de lampen te laten reageren op online diensten. Of LG ook gebruik maakt van IFTTT als platform is nog onduidelijk evenals antwoord op de vraag of de lampen ook buiten het thuisland (Zuid-Korea) verkocht gaan worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.