MWC: MediaTek introduceert een 64-bits 4G octacore processor

MediaTek was één van de eerste fabrikanten die groots aan de slag ging met octacore processors voor smartphones. Met de nieuwe MT6752 chipset maakt de chipbakker een flinke sprong in de ontwikkeling van deze chipsets.

De MT6752 chipset bevat namelijk een octacore processor die op 64-bit draait en daarmee zwaarder rekenwerk aan kan. Hoewel Apple sinds 2013 al 64-bits processors in haar iPhones en iPads drukt, wordt de overstap voor Android fabrikanten hiermee ook betaalbaar. Daarnaast kan de chipset meekomen met de groeiende vraag naar 4G toestellen. MediaTek zit traditioneel vooral in de Aziatische smartphones en tablets.

De nieuwe chipset bestaat uit de 2GHz ARM Cortex A53 processor in combinatie met een Mali-760 GPU. Mali is een grote fabrikant van GPU’s, maar scoort doorgaans wat slechter ten opzichte van de Adreno chips. De Mali-760 is echter vrij nieuw, dus is het lastig in te schatten wat we daarvan mogen verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events