Arjan Olsder
Arjan Olsder

JBL lanceert haar Authentic speakers

Als het om design gaat, verwacht ik van JBL moderne vormen van high-end plastics. Met de Authentics serie grijpt het merk echter terug naar de glory days met een serie houten speakers die wel stampvol moderne techniek zitten.

Zo heeft JBL de speakers uitgerust met de Clari-Fi technologie van Harman. Deze voert verbeteringen uit op gecomprimeerde muziekbestanden ongeacht of je ze via bluetooth (met NFC voor non-iOS apparaten, DLNA of AirPlay naar de speakers stuurt. Doormiddel van de optische digitale input, zijn de speakers prima in te zetten als soundbar. Daarnaast bevatten de speakers natuurlijk ook de mogelijkheid om analoge audio aan te bieden. Stof die oude pick-up dus gewoon nog een keer af zou ik zeggen ;-).

JBL-Authentics_L8_lifestyle

JBL Authentics L8

De L8 van JBL is voorzien van vier drivers. Twee 25mm tweeters en twee 4 inch woofers. Deze speakers worden aangestuurd met een vermogen van vier keer 30 Watt. De speaker heeft een frequentiebereik van 45Hz-35kHz en produceert maximaal 104dB.

Image---JBL_L8_Black_HeroLow_WHTbackground_

JBL Authentics L16

De L16 is qua speakers en vermogen rijker uitgerust. Dit start bij een vermogen van zes keer 50Watt. Bovendien zitten er 6 srivers in. Twee 25mm tweeters, twee 2 inch mid-range speakers en twee 5.25 inch woofers. Het frequentiebereik is met 35Hz-35kHz ook een stuk beter.

Image---JBL_L16_Wood_HeroHigh_WHTbackground_1

Beschikbaarheid

De JBL Authentics L8 is eind deze maand verkrijgbaar voor €599. De L16 ligt sinds begin deze maand in de winkel voor €999.

JBL-Authentics_L16_lifestyle-front

Eén reactie

  1. een nadeel van de authentics, ze ondersteunen geen wifi N of AC. Loop regelmatig tegen een vollopende bandbreedte aan als ik airplay gebruik. Bijvoorbeeld de 5GHz bandbreedte kunnen gebruiken zou dan wel helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.