Zeeman Albert
Zeeman Albert

Gazer steadicam voor kleine camera’s en smartphones

Steadicam is eigenlijk een naam van een ander merk, maar het zegt alles over wat de Gazer producten kunnen: stabiliseren van filmende apparatuur. Ditmaal niet met de filmer in een harnas gesnoerd, maar in de hand en werkelijk met het grootste gemak.

Vandaag op de Pro-Imaging beurs toonde het bedrijf Gazer hun line-up met diverse actieve stabilisatoren voor smartphones, GoPro en compact camera’s.

MD1-3-470x470Gazer wil het mogelijk maken om stabiele beelden te filmen door gebruik te maken van actieve gyroscopen. Traditionele ‘Steadicam’ achtige producten maken gebruik van een  gewichten en zwaartekracht. De Gazer gebruikt sensoren, processor rekenkracht en snelle electro motoren. Met een volle accu is met de MD2 voor compact camera’s bijna een hele dag te filmen. We waren erg onder de indruk van de demo. Werkelijk zonder oefening is al snel goed te filmen met deze producten. De SP1 voor iPhone gaat 249 Euro kosten; de GP1 voor GoPro Hero3(+) 399 Euro; de MD1 voor compact camera’s 699 Euro. Al deze stabilisatoren beschikken over 2 assen correctie. De MD2 is de kleinste professionele stabilisator met 3 assen correctie voor 1999 Euro.

2 reacties

    1. De modellen op de beurs waren nog prototypes, de uiteindelijke modellen zijn mooier afgewerkt en over een maand leverbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.