Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Stabiel actiefilmen met Rollei eGimbal voor GoPro Hero 3+

Op Pro-Imaging en de NAB beurzen eerder dit jaar was het duidelijk; 2014 wordt het jaar van de gimbals. Een elektronische giroscoop om de camera stabiel te houden. Op de IFA en Photokina verwachten we veel nieuws, maar Rollei is de eerste die voor een redelijke prijs ook echt kan leveren.
Rollei eGimbal-4De Duitse camerafabrikant Rollei voegt een nieuw type elektronische stabilisator toe aan haar productportfolio. De eGimbal G1 is de lichtste en kleinste elektronische stabilisator op de markt voor de GoPro Hero 3 en 3+. Ruige actieshots tijdens het sporten of rustige beelden van de natuur; de eGimbal G1 zorgt ervoor dat de camera continu waterpas blijft filmen en corrigeert automatisch alle onbedoelde bewegingen. De stabilisator is eenvoudig aan een helm of mogopod te bevestigen, maar leent zich ook goed voor handheld filmen.

De eGimbal G1 van Rollei weegt slechts 160 gram en is daarmee lichter dan andere stabilisators. De hellingshoek van het bereik strekt zich uit van maximaal 45 graden naar boven tot 110 graden naar beneden en is eenvoudig te bedienen via een handige draaiknop. De automatische corrector heeft een draaihoekvan 125 graden van links naar rechts. Zo garandeert de Rollei eGimbal rustige opnames vanuit een breed perspectief.

Rollei  eGimbal-3Andere functionaliteiten van de Rollei eGimbal G1 zijn:

  • Aluminium legering en plastic elektronica
  • Borstelloze electromotor (deze zijn compact, krachtig en energiebesparend)
  • Accu van een GoPro (looptijd van maximaal 75 minuten)
  • In drie seconden klaar voor gebruik

De Rollei eGimbal G1 is geschikt voor de GoPro Hero 3 en 3+ camera’s en is vanaf september te koop voor een adviesprijs van € 329,00. Meer informatie over de eGimbal G1 op www.rollei.com

Noot: De eerder gepresenteerde gimbal Gazer is helaas niet op de markt gekomen. Hier het filmpje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.