Arjan Olsder
Arjan Olsder

Chromecast eindelijk in Nederland te koop voor 35 euro

Gister kondigde Google al aan dat het Nexus toestellen in Nederland zou gaan verkopen. Vandaag is Google’s webshop dan ook echt online. Hoewel het merendeel van de Nexus toestellen via verschillende (web)shops goed verkrijgbaar waren, is het voor Google’s Chromecast ook echt een debuut op de Nederlandse markt.

De Chromecast is een HDMI stick die een beetje doet denken aan de Android sticks die we veelvuldig zien. De Chromecast is echter een stuk goedkoper en simpeler van opzet. De player is vooral bedoelt om foto’s en video’s snel op TV weer te geven. Content kan vanaf Android toestellen, maar ook via iOS, de PC en de Mac naar een Chromecast scherm worden verstuurd.

Plex ChromeCast

De Chromecast is nog relatief nieuw, maar heeft al ruim 3.000 ontwikkelaars achter zich staan. We zien dan ook al grote streaming apps op de stick verschijnen zoals Netflix en Plex.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.