GadgetGear.nl

Test: TYLT Tagz (NFC Tags)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de TYLT Tagz met 4.5 sterren.

The Good
  • 6 Tags zal voor velen ruim voldoende zijn
  • Zowel witte als zwarte tags
  • Goede ondersteuning vanuit Trigger

The Bad
  • Design kan neutraler

Onder de noemer Tagz, komt Tylt met een setje NFC tags die je zelf kunt instellen. De Tagz zijn kleine, ronde stickers die je overal kunt opplakken en configureren.

Unboxing

De verpakking bevat 3 witte, en 3 zwarte stickers met NFC tags. Om ze te gebruiken kun je gewoon een gratis app uit Google Play downloaden.

TYLT Tagz Unboxing

Design

Tylt is een bedrijf waar niet alleen functie, maar ook design erg belangrijk is. Toch snap ik het design van de tags totaal niet. Het is namelijk een soort van 3D bubbel op een plat vlak geworden. Egaal wit of zwart met op zijn hoogst het Tylt logo zou ik zelf veel mooier hebben gevonden. Gewoon omdat de stickers dan veel mooier wegvallen op de plekken waar je ze plakt. Waarom niet transparant? Omdat je dan de antenne ziet ;-).

TYLT Tagz

Gratis app

Tylt is voor haar NFC producten een samenwerking aangegaan met de gratis app Trigger. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit een uitstekende keuze is. Trigger is een app die op veel verschillende tags gebruikt kan worden waardoor Tylt je niet vastbindt aan een eigen platform. Dit hebben we eerder al wel bij andere fabrikanten gezien. oké, je zit vast aan Trigger, maar er zijn meer fabrikanten die Trigger tags maken. Het is dus enigszins open.

Trigger is zeer goed in het opbouwen van opdrachten via de Tylt Tagz. Op kantoor heb ik bijvoorbeeld een tag op mijn muismat. Wanneer mijn Xperia Z1 over de muismat glijdt, zet hij 3G internet af, WiFi aan, bluetooth aan en het volume op maximaal. Kom ik op mijn slaapkamer gaat de telefoon in de trilstand, gaat het alarm aan en schakelt hij WiFi en 3G uit. Tik ik hem in de ochtend nog eens aan, schakelt hij terug naar vol volume en schakelen WiFi en 3G weer aan. Ik wil ‘s nachts immers niet wakker worden van WhatsApp ;-).

TYLT Tagz Muismat

Conclusie

Tylt maakt met de Tags voor het eerst een product dat qua design beter kan. Nouja, dat is mijn persoonlijke smaak en dat zal ik ze niet al te zwaar aanrekenen. De keuze van Tylt om met Trigger samen te werken was een hele goede en levert een enigszins universeel product op. Slim! Daarnaast is Trigger al heel goed uitgerust om NFC tags te beheren, dus hoeft Tylt het wiel niet opnieuw uit te vinden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.