Test: Stokke Steps (Modulaire Kinderstoel)

Als ik mensen om me heen vraag waar ze Stokke van kennen, dan hoor ik al snel de naam Tripp Trapp vallen. De iconische kinderstoel die in 1972 werd ontworpen en een leven lang mee kan gaan. Toch lijkt ook Stokke in te zien dat ‘design’ persoonlijk is. Daarom komen ze met een nieuwe modulaire kinderstoel. De Stokke Steps. Deze kinderstoel wordt vandaag, tijdens de 9 Maanden Beurs gepresenteerd en wij zijn één van de eersten die de review voor je hebben.

Stokke Steps Stoel – De basisset

Het design van de hele Steps serie wordt bepaald door de Stokke Steps Stoel. Dit is de basisstoel op hoge poten. Alle andere modules worden hier op geplaatst. Hoewel de plastic delen alleen in het wit verkrijgbaar zijn, levert Stokke de houten poten in een natuurlijke lichte houtkleur of in walnoten hout. De basisset is ook het enige deel waarvoor je gereedschap nodig hebt. De poten dienen ieder met twee lange schroeven te worden vastgezet en ook de rugleuning zet je met drie schroeven vast. Stokke levert de benodigde inbussleutel gewoon mee, dus je hebt zelf geen gereedschap nodig. De schroeven verdwijnen ook allemaal uit het directe zicht, wat het een zeer net geheel maakt.

Stokke Steps Chair Unboxing

De Steps Stoel is gemaakt voor het wat oudere kind. Stokke adviseert de kale stoel voor kinderen vanaf drie jaar. Door de verstelbare voetenplank groeit de stoel bovendien met het kind mee waardoor je hier nog jaren gebruik van kunt maken. Zelfs mijn buurmeisje van 10 klimt er met veel plezier in.

Stokke Steps Wipstoel – Voor de baby

Toen ik mijn eerste baby kreeg, vond ik het belangrijk dat mijn baby goed kon liggen. De goedkope wipstoel van de Prenatal leek me een prima oplossing. Dat het niet een klein beetje beter kan, maar heel veel beter, bewijst Stokke met haar Steps Wipstoel. Ingeklapt is de wipstoel lekker plat en daarmee gemakkelijk mee te nemen. Het valt me op dat Stokke hier geen beschermtas voor in haar assortiment heeft. Die zou ik zelf zeker aanschaffen.

In tegenstelling tot het kreng van de Prenatal, neemt de Steps Wipstoel ingeklapt nauwelijks ruimte in de kofferbak in. Heerlijk! Wanneer je hem opklapt, ligt de baby mooi met het koppie omhoog. Een plastic arm zorgt ervoor dat je een speeltje boven de baby kunt hangen. Het steunmechanisme van de wipstoel wiebelt bovendien heel snel. Bij de baby die ik voor deze test mocht lenen, waren kleine arm en beenbewegingen al voldoende om de hele wipstoel in beweging te zetten. Ideaal! De kussens van de wipstoel zijn gemaakt van een vochtwerende stof. Om de vochtwerendheid te testen, heb ik wat melk over de stof laten lopen. deze kon ik zonder problemen afnemen. Ook de kussentjes zijn modulair. Het binnenkussen kan worden verwijderd wanneer de baby al wat groter is en de riempjes zijn netjes te verstellen.

Het klikmechanisme van de sluiting werkt ook erg prettig. Hier is goed over nagedacht. Wanneer je de wipstoel op de Steps Stoel zet, heeft Stokke ook goed over de veiligheid nagedacht. Onder de handvaten zit een deel van het kliksysteem dat groen kleurt wanneer de wipstoel veilig op de stoel is geplaatst. Via een hendel aan beide kanten klik je de wipstoel weer los zodat je hem op de grond kunt plaatsen. Het is heerlijk om jouw baby op deze manier aan tafel te kunnen zetten. Dat eet immers een stuk gezelliger.

Stokke Steps Baby Set – Voor de dreumes

Kan jouw baby zelf zitten, Dan kun je gebruik maken van de Steps Baby Set. Deze set voegt een volledige kuipstoel aan de Steps Stoel toe met eigen riempjes. Hiermee kun je jouw dreumes veilig en goed vastzetten wanneer deze aan tafel zit. De rugleuning van de Baby Stoel is bovendien in twee standen verstelbaar en klikt stevig vast. Je moet twee knoppen indrukken om hem te verstellen of te verwijderen. Verwijder je hem, komt deze stoel in haar ruimste stand te staan.

Over tafels gesproken, Stokke levert een aantal accessoires op de Baby Set. Één daarvan is een eigen eetblad (Baby Set Tray). Deze klik je zonder moeite aan de Baby Set vast. Dit tafelblad is groter dan ik bij andere babystoelen heb gezien en ook dat is een groot voordeel. Niet alleen is er genoeg ruimte voor eigen bord en bestek, maar ook een groot kleurboek past er met het grootste gemak op. Door het ontbreken van randjes is het geheel goed schoon te houden.

Stokke Steps Baby Chair Tafelblad

De tweede accessoire die Stokke op de Baby Set levert is een kussenset voor de zitting en de rugleuning. Net als de wipstoel is deze kussenset verkrijgbaar in blauw, grijs, oranje en rood. Ook hier gebruikt Stokke weer de vochtwerende stof.

Stokke Steps Baby Chair Kussenset

Conclusie

Met de Stokke Steps heeft Stokke voor mijn gevoel de Tripp Trapp opnieuw uitgevonden. Hoewel de Steps serie (in tegenstelling tot de Tipp Trapp) niet als stoel voor volwassenen gebruikt kan worden, is het modulaire design erg strak en heel goed schoon te houden. Qua design is het gebruik van hout en plastic eveneens perfect in balans. Daarmee is dit onze favoriet.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi design
  • Bruikbaar van 0 tot ongeveer 10 jaar
  • Goed schoon te houden kussens
  • Goede sluitingen op de riempjes
  • Goed verstelbaar waardoor niet alleen de set, maar ook de onderdelen met de baby meegroeien
  • Weinig schroefwerk
  • Zeer volledige levering

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.