GadgetGear.nl

Test: SanDisk Dual USB Drive


Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de SanDisk Dual USB Drive met 4 sterren.

The Good
  • Lekker klein
  • Dual-Drive
  • Afscherming van de pluggen
  • Veel opslagruimte

The Bad
  • Langzame schrijfsnelheid

Vorige week lanceerde SanDisk de nieuwe Dual USB Drive. Een USB stick die zowel voor de PC of Mac gebruikt kan worden als voor Android. Deze stick bevat namelijk ook een Micro-USB aansluiting. Nu hebben we dit al vaker gezien, zoals bij Hama, maar die was nog best fors. Deze van SanDisk is naar verhouding enorm klein.

Unboxing

De verpakking bevat alleen de stick. De SanDisk MemoryZone app die erbij hoort download je gratis via Google Play.

SanDisk Dual USB Drive 32GB Packshot

Design

De Dual USB Drive heeft aan beide kanten een USB aansluiting. Één voor de PC en één voor de smartphone of tablet. Beide sticks zijn met een schuifje afgeschermd. Hierdoor is het niet mogelijk om de stick zowel in een computers te steken als in een smartphone. Een veilige gedachte, want je wil hem niet slopen.

SanDisk Dual USB Drive 32GB Sony Xperia Z

USB OTG

SanDisk maakt, net als anderen die dit kunstje uithalen, gebruik van de OTG functie op moderne smartphones. OTG staat voor On-The-Go ofwel een USB poort die niet alleen op de traditionele manier gebruikt kan worden, maar ook als USH host waardoor je dit soort sticks en andere apparaten aan kunt sluiten. Het zijn vooral de hele oude Androids die dit niet kunnen. Apple heeft hier geen alternatief voor en Windows Phone hebben we niet kunnen testen, maar wordt officieel ook niet ondersteund.

SanDisk Memory Zone

SanDisk MemoryZone is een gratis app die je helpt om snel data tussen de stick, een Micro-SD kaart en/of jouw toestel heen en weer te schuiven. De interface is zeer overzichtelijk, maar de app kijkt alleen naar standaard locaties voor bijvoorbeeld foto’s. Screenshots die je neemt ziet hij niet omdat die standaard in een andere map worden geplaatst. Andere filemanagers kunnen dit wel, maar zijn veel minder gebruiksvriendelijk.

Prestaties

Qua prestaties is de Dual USB Drive niet één van de snelste sticks. De leessnelheid is prima om Full HD films mee te kijken, maar voor je ze op de stick hebt staan ben je wel wat minuten verder. Natuurlijk hebben onze collega’s van GoMemory.net deze stick weer even onder handen genomen. Zij hebben een leessnelheid van 1972 MB per seconden geregistreerd en een schrijfsnelheid van 10.32 MB per seconde. Netjes.

Conclusie

SanDisk is al lang niet meer uniek met de Dual USB Drive, maar de vormgeving is ideaal omdat de stick lekker klein is. Ik irriteer me er dan ook niet snel aan wanneer deze in mijn smartphone of tablet zit. Dat de schrijfsnelheid wat langzaam is, is jammer, maar niet problematisch.

1 reactie

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten