GadgetGear.nl

Test: USB 2.0 Smartphone Flash Drive 32GB


Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de USB 2.0 Smartphone Flash Drive 32GB met 4.5 sterren.

The Good
  • Mooie, lange Micro-USB connector
  • Datasnelheden liggen veel hoger dan verwacht.

The Bad
  • Twee kapjes die iets teveel op elkaar lijken, maar niet uitwisselbaar zijn.

USB sticks kennen we nu wel. Hoewel ze er prachtig uit kunnen zien, dienen ze over het algemeen maar één machine en wel de PC. Of de Mac. Of de TV. Of de… Oké, de USB poort vinden we op steeds meer plekken. Alleen op smartphones en tablets is hij zeldzaam. Daar is hij te groot voor, maar Hama heeft een simpele oplossing.

Hama heeft namelijk een USB stick ontwikkeld met twee verschillende aansluitingen. Een standaard grote USB aansluiting en een micro-USB aansluiting zoals je die op je non-iOS smartphone hebt zitten. Door de stick in je smartphone te drukken, voeg je dus snel en simpel een hoop extra data aan je device toe.

Hama USB 2.0 Smartphone Flash Drive 32GB Gevonden

Dat systemen als Android hier nog niet helemaal aan gewend zijn merk je meteen. Hoewel Android de stick goed herkend en toegankelijk maakt, moet je hem net als een micro-SD kaart eerst ontkoppelen voor je hem uit je toestel trekt. Anders loop je een vergroot risico op dataverlies. Je moet dus even uitzoeken hoe dit op jouw smartphone werkt.

Ook beschikken weinig smartphones over een goede file manager. Helaas geeft Hama hier geen voorzetje in. Je moet dus zelf op Google Play kijken wat goed bij jou past. Heb je eenmaal de ideale app gevonden, kun je volop genieten van de flexibiliteit die deze stick je geeft.

Hama USB 2.0 Smartphone Flash Drive 32GB File Manager

Natuurlijk is ook de snelheid van deze stick van belang. Onze collegae van GoMemory.net mochten dus ook even met deze Hama stick spelen. Hama geeft op de verpakking aan dat hij een leessnelheid van 10MB per seconde moet hebben en een schrijfsnelheid van 6MB per seconde. Dat is niet vlot, maar zeker ook niet langzaam.

Bij het testen op de test PC blijkt echter een veel mooier beeld te ontstaan. De stick haalt een leessnelheid van 32,5MB per seconde en een schrijfsnelheid van 13,9MB per seconde. De prestaties liggen dus echt een stuk beter dan Hama op de verpakking heeft gezet. Een dikke thumbs up dus.

Helaas zijn er ook nadelen aan deze stick, al zijn die klein. De stick heeft voor beide aansluitingen een beschermkapje. Handig om de connectors vrij van vuil te houden. Helaas zijn beide kapjes aan de binnenkant anders van vorm. Je moet dus iedere keer weer kijken welk kapje op welke kant past. Een universele oplossing wat hier zeer wenselijk.

Hama USB 2.0 Smartphone Flash Drive 32GB Kapjes

Conclusie

Ik was even bang dat er weinig te innoveren viel aan de huidige generatie USB sticks. Hama bewijst het tegendeel met deze USB 2.0 Smartphone Flash Drive. Daarmee zetten ze een handige tool neer voor iedereen die regelmatig veel extra opslagruimte nodig heeft. Handig!

Beschikbaarheid

De stick ligt nu in de winkel. Je kunt daarbij kiezen uit de 8GB, 16GB en 32GB versies.

Hama USB 2.0 Smartphone Flash Drive 32GB Packshot

Reageren

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten