Test: LaCie Culbuto USB Stick

Als LaCie een USB stick maakt, komt hij in veel gevallen van een bekende designer. Zo ontwierp Constance Guisset voor LaCie de Culbuto. Voor mij om tijd in een stick te steken, moet hij echter meer dan mooi zijn en ook dat lijkt LaCie gelukt te zijn.

Unboxing

In de doos van de Culbuto vinden we de USB 3.0 stick en het bijbehorende afdekkapje. Meer had ik ook niet verwacht.

LaCie Culbuto

Design en functie

Het design van de Culbuto is op zijn minst bijzonder. Door een zware, metalen kogel aan de onderkant te plaatsen, is de Culbuto namelijk een echte tuimelaar geworden. De bol is ook perfect gepolijst en goudkleurig, wat het speelse ontwerp complimenteert.

Het dopje van de stick doet dienst als een knijpertje voor een foto of visitekaartje. Daarmee krijgt de Culbuto ook een functie op de momenten dat je hem niet gebruikt. Al geef ik toe dat ik hem alleen maar over het bureau heen laat tollen ;-).

LaCie Culbuto

Met al dat tollen over ruw oppervlak had ik veracht dat de glans snel van de bol af zou zijn. Gelukkig valt dat enorm mee. Ook na meerdere speelsessies kan ik eigenlijk geen krasjes op de bol zien.

Specs

LaCie spreekt op haar site en op de verpakking niet over de snelheid van de stick. LaCie noemt wel de interface snelheid op haar site, maar die 5Gb per seconde die onder USB 3.0 mogelijk is, hebben we nog nergens gemeten. Dus wat krijg je? Met een schrijfsnelheid van 12,3 MB per seconde is de schrijfsnelheid aardig, maar niet bijzonder. De mogelijkheden van USB 3.0 zien we pas bij de leessnelheid. Met 96.53 MB per seconde zien onze collega’s van GoMemory.net daar een mooie snelheid waarmee het openen van bestanden lekker vlot gaat.

Conclusie

De Culbuto van LaCie is veel meer dan een gewone stick. Hij is super speels en kan daarnaast gebruikt worden als foto standaard. Stop hem alleen niet in je broekzak, dan staan je vrienden misschien vreemd te kijken ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.