Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Cavus Sonos Play:3 muurbeugel (SN3TW)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prima beugel
  • Goed verstelbaar
  • Gemakkelijk te monteren
  • Complete levering

THE BAD

Sonos voorziet haar speakers van schroefdraad om ze op een muurbeugel te bevestigen, maar muurbeugels leveren ze niet. Het Nederlandse Cavus doet dit wel. Zowel in het wit als in het zwart. Ik heb de beugel voor de Sonos PLAY:3 mogen testen.

Unboxing

De kleine doos van Cavus bevat een drietal onderdelen die de beugel vormen en de nodige schroeven, pluggen en ringen. Het enige dat je nodig hebt is passend gereedschap. Denk aan een grote kruiskop schroevendraaier, een boormachine met een 6mm boor en de nodige dopsleutels.

Cavus SN3TW Unboxing

Installatie

Ik begon met het opbouwen van de beugel voor achterop de PLAY:3. Deze bestaat uit een kruis dat je met één moer vast kunt zetten. Daarna zet je een plaatje met een koepel op het kruis. Je kunt op dit moment kiezen of je de speaker horizontaal of vertikaal gaat hangen. Ik koos voor horizontaal.

Cavus SN3TW Play 3 Beugel

Nu hoef je enkel nog de muurplaat op te hangen. Cavus levert keurig afdekdopjes in de kleur van de beugel zodat de schroeven niet meer opvallen. Het is alleen jammer dat het logo stickertje van Cavus in het zwart is. Wit was mooier geweest op deze beugel.

Nu je de muurbeugel en de beugel op de achterkant van de PLAY:3 op hun plaats hebt zitten, kun je de PLAY:3 op haar plek hangen. Met een laatste moer zet je de speaker vast. Door de koepelvorm van de beugels kun je hem naar onder of naar boven laten hellen.

Cavus SN3TW Muurplaat

Hier zit de enige opmerking die ik over de beugel heb. Hoe strak je de twee beugels ook op elkaar draait, bij het indrukken van de knoppen is de kans aanwezig dat de speaker omlaag gaat hangen door de gladde verf. Een rubber O-ring tussen de twee lost het op. Deze zijn gewoon in de bouwmarkt te koop, maar het was mooi geweest als deze gewoon in het pakket had gezeten.

Cavus SN3TW Montage

De klus afmaken

Nu hangt je speaker en wat dan? Dan maak je het af, want een loshangend snoer ziet er natuurlijk niet uit. Ik koos voor een plakgootje van de bouwmarkt. Hierdoor valt het snoer keurig buiten het zicht en kom je de strakke vormgeving van de Sonos PLAY:3 en de Cavus wandbeugel mooi tegemoet.

Cavus SN3TW Klaar

Wil je deze hele klus netjes doen (met een waterpas enzo), ben je ongeveer 20 minuten bezig.

Conclusie

Wil je jouw PLAY:3 ophangen, heb je niet veel keus. Cavus is vrijwel het enige dat verkrijgbaar is. Op een rubber O-ring na, zit het geheel gelukkig perfect in elkaar en op basis van deze review overweegt Cavus om deze gewoon standaard in de doos te doen. De SN3TW muurbeugel is wat mij betreft dan ook een prima koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.