Test: Action Cases AC-GP 4-6 (GoPro hero koffer)

Onlangs hebben we de eer gehad met een koffer vol actie camera’s richting sneeuw te vertrekken voor een nieuwe review van alle laatste modellen actie camera’s. Action Cases uit Engeland is gespecialiseerd in koffers voor fotospullen etc. Voor onze actie camera test mochten we de GoPro Hero koffer meenemen. Hoe bevalt dat?

Steeds meer mensen vertrekken met een boel electronica op vakantie. Een foto camera, lenzen, video camera, laptop, ipad, e-reader etc. De waarde van de spullen die je meeneemt overtreft tegenwoordig snel de standaard dekking van een doorsnee reisverzekering. Zeker als je gadget tester bent voor GadgetGear… Daarom is het prettig om je spulletjes mee te nemen in een veilige opbergplaats. Normaal gebruiken we daar een multifunctionele koffer voor. Maar wanneer je met zes actie camera’s op stap gaat met model specifieke accessoires, is het wel zo handig om een speciaal koffertje mee te nemen. Action Cases stelde een GoPro koffer voor, waarvan het binnenwerk op maat is gemaakt voor zes GoPro Hero’s.

ActionCases 2De AC-GP 4-6 is een speciale uitvoering van Action Cases. Alle Action cases zijn van extreem robuust materiaal en met een speciale sluiting. Deze sluiting is met 1 hand in een snelle beweging te sluiten en te openen. Dankzij het gepatenteerde ontwerp gaat deze sluiting echter nooit spontaan open. Andere koffers hebben vaak een sluiting die ook prima is, maar waar je toch twee handen voor nodig hebt. Dat is wel onhandig als je een camera in je hand hebt. Daarnaast hebben alle Action Cases een ventiel wat beschermt tegen luchtdruk verschillen. Toch is de koffer waterdicht. Kortom je spulletjes neem je veilig mee en tijdens vakantie, maar ook thuis, is de koffer een goede opbergplaats voor je dure elektronische spulletjes. Action Cases is sinds 2012 actief als leverancier van robuuste koffers voor filmers en fotografen die een betaalbaar alternatief zoeken voor de benchmark in deze categorie, Peli. De betere prijs van Action Cases wordt o.a. bereikt door rechtstreekse levering via een webshop vanuit Engeland.

ActionCasesAction Cases maakt specifieke koffers voor populaire gadgets zoals de GoPro, maar ook de DJI Phantom drone en iPad. Daarnaast vind je op de website specifieke koffers voor gitaren, percussie, keyboards en natuurlijk foto en film apparatuur. Onze testkoffer is geoptimaliseerd voor GoPro Hero camera’s. Action Cases gebruikt speciaal schuim met een hoge densiteit waarin de vormen van de producten met een laser zijn uitgesneden. Het schuim is erg stevig en zal jarenlang goed blijven. We hebben andere koffers in het verleden gehad waarbij het schuim na een maand al extreme slijtage vertoonde. In onze koffer passen de oude en nieuwe GoPro Hero. Het silhouette volgt echter niet exact de contouren van de camera in behuizing, maar klemt de apparaten redelijk goed in. In twee vakjes passen prima de Sony Action cam en Contour. De iSaw Extreme lijkt uiterlijk erg veel op de GoPro Hero2, maar past maar net in het vakje. Met een mesje en schaar is het schuim makkelijk op maat te snijden.

ActionCases 3Onder de bovenste laag zit in de koffer een meer generieke laag met vier grote vakken. Daar hebben we onze kabeltjes en mounts in opgeborgen. Onze andere leen camera’s passen prima in deze vakjes. Wanneer je de koffer sluit zie je twee gaten die netjes tegenover elkaar uitkomen om er een slot doorheen te kunnen doen. Wel zo handig als je de koffer op je hotelkamer achterlaat.

Conclusie

Action Cases toont met de AC-GP 4-6 dat ze mooie degelijke koffers maakt voor een redelijke prijs. Voor wie minder camera’s wil opbergen zijn er kleinere oplossingen. De grote GoPro koffer kost inclusief verzendkosten rond de 200 Euro.

 

 

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • degelijk
  • goede afwerking
  • goede en makkelijke sluiting
  • afsluitbaar
  • goed schuim
  • snijbaar schuim

THE BAD

  • vormen niet exact contouren; past wel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.