Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Turbo met 4 sterren.

The Good
  • Mooie voicecast
  • Leuke animaties
  • Goede grappen
The Bad
  • Extra's op de DVD zijn niet heel bijzonder
  • Het verhaal is niet heel origineel


Slakken hebben doorgaans niet echt de status dat het hele snelle beestjes zijn. Een slak met een bijzondere droom die ook nog eens superkrachten krijgt is dan ook het ideale verhaal voor een heerlijke familiefilm.

Turbo is een tuinslak met een passie voor de autosport. Hij is regelmatig in de garage te vinden waar hij droomt van een carrière als coureur. Je snapt het al, zijn broer en de andere tuinslakken zien dat allemaal niet gebeuren en wanneer je zijn onhandigheid daar aan toevoegt, verandert Turbo in het pispaaltje van de hele tuin. Zijn droom om aan de Indy 500 mee te doen lijkt dan ook nooit uit te komen.

Totdat… hij betrokken raakt bij een groot ongeluk. Na een zwerftocht komt hij op een sportauto terecht en wordt hij de motor ingezogen. Wanneer de coureur lachgas het systeem in pompt, krijgt Turbo een flinke slok van dit goedje mee. Wanneer hij de auto uit schiet, blijkt er iets verandert aan zijn slakkenlijfje. Hij is ineens half auto, half slak.

Daarnaast gebeurt er nog iets belangrijks. Hij wordt per ongeluk ontdekt door een Mexicaanse dropout die samen met zijn broer een taco restaurant probeert te runnen. Wanneer hij de krachten van Turbo ontdekt, ziet hij de kans zijn dromen waar te maken.

Qua stemacteurs pakt Dreamworks goed uit. Natuurlijk keek ik naar de Engelse versie van Turbo en dan mag je genieten van de stemmen van Ryan Reynolds (Turbo), Samuel L. Jackson (Whiplash) en Snoop Dogg (Smoove Move). In de Nederlandse uitvoering komen de stemmen van BN’ers als Waldemar Roenstra, Ruben van der Meer, Javier Guzman en Lieke van Lexmond. Hoewel Snoop Dogg slechts enkele zinnetjes heeft in de film, past het karakter Smoove Move helemaal in het image dat de rapper heeft verworven. Een leuk stukje typecasting dus.

Extra’s

Hoewel de Blu-Ray schijfjes van Dreamworks doorgaans stampvol leuke extra’s voor kinderen zitten, lijkt de DVD een beetje een ondergeschoven kindje. Er zit veel making of materiaal op, maar weinig dat kinderen echt zal boeien. Dan kun je beter even een kijkje nemen op de Turbo website.

Turbo-Unboxing

Wat wel een aardige bonus is, is het nieuwe memory spel dat bij de animatiefilms van Fox zit. Bij iedere film krijg je vier setjes van twee memory kaarten met daarop de karakters uit de Fox animatie films. De kans op dubbele kaarten is zeker aanwezig, dus is er een facebook pagina waar je anderen kunt vinden om kaartjes mee te ruilen.

Turbo-Memory

Conclusie

De DVD is in extra’s niet heel leuk voor kinderen. Van de andere kant, een animatiefilm als Turbo wil je ook gewoon in de hoogste resolutie zien en bij voorkeur in 3D. Hoewel we het verhaal enigszins kunnen matchen met Pixar’s Ratatouille, is het gewoon een enorm leuke familiefilm.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.