Arjan Olsder
Arjan Olsder

MWC: Samsung onthult de Galaxy S5 Smartphone

Samsung heeft zojuist in Barcelona de nieuwe Galaxy S5 smartphone onthuld. Deze nieuwe Android moet een keerpunt voor Samsung zijn. Zoals het bedrijf zegt, gaat het Back to Basics. In de praktijk zien we toch een berg nieuwe functies in het toestel.

Camera

Samsung heeft de Galaxy S5 voorzien van een nieuwe 16 megapixel sensor. Deze nieuwe camera heeft een autofocus die binnen 0,3 seconden een foto scherpstelt. Bovendien is de scherptediepte aan te passen zodat je mooie onscherpe achtergronden kunt maken.

Samsung Galaxy S5 SM-G900F_charcoal BLACK_13

Uithoudingsvermogen

Natuurlijk heeft Samsung een flinke 2.800mAh accu in de Galaxy S5 liggen, maar in geval van nood krijg je extreme powersaving mogelijkheden. Zo zal de Ultra Power Saving modes alle non-essentiele apps uitschakelen en het scherm naar zwart-wit schakelen.

Samsung Galaxy S5 SM-G900F_shimmery WHITE_02

Design

Samsung heeft grote stappen gemaakt in het design van de Galaxy S5. Het belangrijkste is dat het toestel waterdicht is. Een eigenschap waar Sony al langer mee schermt bij toestellen als de Xperia Z1 of de vandaag aangekondigde Z2. Samsung heeft voor het toestel een IP67 certificaat.

Het display van de Galaxy S5 meet 5.1 inch en heeft een Full HD (1920×1080) resolutie. Met 432 pixels per inch een prettig plaatje. Daarnaast gebruikt Samsung wederom haar AMOLED technologie voor het scherm om energieverbruik laag te houden en het contrast mooi hoog te houden.

Samsung Galaxy S5 SM-G900F_electric BLUE_14

Ook de nieuwe achterkant is bijzonder geworden. Waar de Note een leder-look heeft, lijkt de achterkant van de Galaxy S5 geperforeerd. Samsung lijkt van hetzelfde plastic gebruik te maken als voor de leder-look van de Notes. Dat zal zeer waarschijnlijk heel prettig aanvoelen. Samsung zal het toestel in het wit, zwart, goud en blauw produceren.

Veiligheid

Om de veiligheid te vergroten, bevat de Galaxy S5, net als de iPhone 5S, een vingerafdrukscanner. Binnen de wereld van Android een unieke functie en zeker bij gebruik van mobiele betalingen via NFC erg interessant.

Samsung Galaxy S5 SM-G900F_copper GOLD_01

Draadloos

De Galaxy S5 beschikt over LTE en WiFi a/b/g/n/ac waardoor het gebruik kan maken van de snelste WiFi verbindingen. Bovendien kan het WiFi en LTE tegelijk gebruiken om download snelheden te vergroten. Vooral handig wanneer je een abonnement met onbeperkt MB’s hebt.

De motor

Onder het display van de Galaxy S5 ligt een Qualcomm Snapdragon 805 chipset met een quad-core 2.5GHz processor en 2GB aan werkgeheugen. De S5 draait op Android 4.4.2 KitKat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.