MWC: Sony lanceert de Z2 smartphone

Met de lancering van de Z2 geeft Sony de succesvolle Xperia Z1 weer een waardige opvolger. Dit ruim een half jaar na de release van dat toestel. Daarnaast komt Sony ook met de Z2 tablet, maar daar meer over in een ander bericht.

Natuurlijk is deze nieuwe Android smartphone weer water- en stofdicht. Sony heeft hiervoor voldaan aan de voorwaarden voor IP55 en IP58 certificering.

Sony-Mobile-Xperia-Z2-kleuren

De Xperia Z2 wordt gekenmerkt door haar 5.2 inch display en de bijzondere 20.7 megapixel camera. Deze camera is namelijk ook in staat om video’s op te nemen op 4K resolutie. Video’s geschoten met de Z2 zijn dus goed af te spelen op UHD TV’s. Maar goed dat SanDisk vandaag ook haar 128GB MicroSD kaart aankondigde. Maar ook daarover later meer.

Sony heeft voor de Z2 ook hard gewerkt aan de muziekbeleving. Zo is de Z2 voorzien van twee ingebouwde speakers. Ook zet Sony de traditie voort om kwalitatief hoogwaardige headsets mee te leveren in de vorm van de MDR-NC32EM. Deze headset kan omgevingsgeluiden dempen.

Daarnaast zien we ook de Xperia Link kabel terug in de verpakking van de Xperia Z2. Deze OTG kabel maakt het overtappen vanaf iedere andere smartphone naar Sony’s Android toestel een stuk gemakkelijker. Daarnaast kun je de OTG kabel gebruiken om USB sticks, muizen en andere accessoires op je smartphone aan te sluiten.

Sony-Mobile-Xperia-Z2-Film

Sony sluit af met een entertainment pakket voor de Xperia Z2. Wanneer je het toestel koopt, krijg je er gratis 60 dagen Music Unlimited bij. Daarnaast kun je gratis 6 films downloaden. Een mooie digitale bonus.

Maar wat vinden we nou onder de motorkap van dit nieuwe vlaggenschip? Laten we beginnen bij de Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801 chipset. Die bestaat uit een quad-core 23GHz Krait 400 processor met 3GB aan werkgeheugen en een snelle Adreno 330 GPU voor 3D graphics. Je krijgt bovendien 16GB aan interne opslagruimte.

Het IPS display meet 5.2 inch. De resolutie is met 1920×1080 gelijk aan Full HD en is met 424 pixels per inch bijzonder scherp.

Draadloos verbinden kan via NFC, Bluetooth 4.0 SMART en WiFi 802.11 a/b/g/n/ac. Daarmee heeft het toestel de nieuwste technieken aan boord.

Het toestel wordt in maart verwacht en gaat dan €649 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.