D-Link introduceert de DIR-816L cloud router

Cloud opslag als Dropbox is enorm populair, maar ook behoorlijk prijzig wanneer je niet genoeg hebt aan de gratis beschikbare ruimte. D-Link lost dit op met de nieuwe DIR-816L 802.11ac WiFi router.

De DIR-816L is aan de achterkant voorzien van een USB 2.0 poort die aangesloten drives direct beschikbaar kan maken als een personal cloud. D-Link doet dit met behulp van de SharePort app die het voor zowel Android als iOS heeft ontwikkeld.

Naast SharePort, werkt de DIR-816L ook samen met de mydlink app. Deze stelt ouders in staat om live mee te kijken welke webadressen door kinderen worden bezocht. Voor bezoekers is een gastennetwerk te configureren.

D-Link-DIR-816L-Back

Ook het installeren van de DIR-816L verloopt via een app. Hiervoor kun je op Android en iOS de QRS app installeren. Daarmee is dit de eerste router waar ik over schrijf waarbij je geen PC meer nodig hebt.

Verder is de DIR-816L uitgerust met de nieuwe 802.11ac WiFi standaard. De totale WiFi dual-band snelheid van de DIR-816L bedraagt een nette 750 Mb/s. Voor snelle koppeling met andere apparaten is de DIR-816L voorzien van een WPS knop.

Beschikbaarheid

De DIR-816L is nu verkrijgbaar voor €64,95.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.