GadgetGear.nl

Canon vernieuwt de PowerShot G1 X

Canon heeft deze week de PowerShot G1 X Mark II Enhanced Grip Edition aangekondigd. Het gaat om een upgrade op de reguliere PowerShot G1 X die DSLR kwaliteit in een de body van een compactcamera biedt.

De PowerShot G1 X Mark II is voorzien van een volledige 1,5x CMOS sensor die foto’s vastlegt op een 12,8 megapixel resolutie. Het f/2 diafragma heeft een maximaal ISO bereik van 12.800 en de 24mm groothoeklens beschikt over 5x optische zoom.

De beeldsensor wordt bijgestaan door de nieuwe DIGIC 6 beeldprocessor van Canon met intelligent IS beeldstabilisatie. Er ligt een 31-punts AiAF autofocus in en beelden worden in 14 bits RAW bestanden weggeschreven.

Ook leuk is de aanwezigheid van WiFI in deze camera. Deze laat je foto’s synchroniseren met je smartphone en/of tablet. Om de verbinding snel te leggen is de camera bovendien uitgerust met NFC.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.