Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Sandberg USB Mini Blu-Ray Burner met 4.5 sterren.

The Good
 • Licht
 • Compact
 • Aardig op snelheid
 • Goedkoop
The Bad
 • Totaal geen software (mocht je dat willen)


Onlangs verscheen bij Sandberg de USB Mini Blu-Ray Burner. Een externe brander voor CD, DVD en Blu-Ray schijfjes. Door het platte formaat een prachtige toevoeging voor de gemiddelde driveloze ultrabook.

Unboxing

De USB Mini Blu-Ray Burner verpakking bevat naast de brander twee kabels om de drive te voeden. Daarvan is één een standaard USB kabel terwijl de andere een speciale voedingsplug bevat. Die laatste heb je nodig wanneer jouw USB poorten onvoldoende stroom leveren. Op deze manier gebruik je namelijk een tweede poort. Op de testsystemen had ik de tweede kabel in geen enkel geval nodig.

IMG_9057

Design

Het design is simpel gehouden. Mogelijk om de prijs van deze brander te drukken. Het is gewoon een strakke, plastic behuizing die je met je meeneemt. Door al dat plastic is het gewicht laag, en dat is weer prettig wanneer je hem mee moet slepen.

Snelheden

Sandberg beschrijft de volgende snelheden voor deze drive

IMG_9061

Schrijfsnelheid

 • CD-R at 24 x speed
 • CD-RW at 16 x speed
 • DVD-R at 8 x speed
 • DVD-RW at 6 x speed
 • BD-R/RE at 6 x speed

Leessnelheid

 • CD-R/RW/ROM at 24 x speed
 • DVD-R/RW/ROM at 8 x speed
 • BD-R/RE at 6 x speed

In de praktijk benader ik deze snelheden wel, maar het is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de schijf en jouw systeem. Al met al ben ik dik tevreden over de snelheid.

Software

Software stopt Sandberg er niet bij. Ook weer om de prijs te drukken. Windows bevat zelf al mogelijkheden om data en muziek te branden. Daarnaast zijn veel videobewerkingsprogramma’s zelf ook in staat om te branden. Het is dus maar de vraag of je software zal missen.

IMG_9060

Conclusie

Sandberg heeft zichzelf ten doel gesteld om een compacte, lichte en goedkope Blu-Ray brander in de schappen te leggen. Met de USB Mini Blu-Ray Burner zijn die doelstellingen behaald. Deze praktische brander doet gewoon wat je er van verwacht. Niets meer, niets minder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.