Test: Philips Disney StoryLight Mickey Starterkit

Nieuw in de Hue familie is de StoryLight die Disney samen met Philips ontwikkelde. Een uitbreiding op de Philips Hue lijn die voorzien is van de nodige Disney magie ;-).

Unboxing

Ik heb de starter kit mogen testen. Deze bevat naast de StoryLight lamp, ook een Hue basisstation en de nodige documentatie. Heb je al een Hue pakket in huis, kun je voor een paar tientjes minder de extension kit kopen waar alleen de StoryLight in zit.

Philips Disney StoryLight Mickey Unboxing

Wat niet in het pakket zit, is de iPad app die bij de StoryLight hoort. Deze download je gratis via de iTunes App Store.

Disney Storytime

Hij staat een beetje anoniem in de app store, maar dat is niet vreemd. De Disney Storytime app is al een tijdje verkrijgbaar en laat je gratis drie Disney verhalen downloaden. Voor extra verhalen moet je bijbetalen vanaf €3,59 per twee verhaaltjes. De app is voorzien van ondersteuning van Hue als extra feature.

Design

De Storylight is gebaseerd op de LivingColors Bloom, maar heeft een leuk rood pootje en een robber hoes gekregen. Deze rubber hoes voegt de oren aan de lamp toe.

Philips Disney StoryLight Mickey

Qua design ziet het er fantastisch uit, maar in de praktijk heeft het gebruik van de rubber hoes wat nadelen. Bij ontvangst was één oor al een beetje naar achter gaan hangen omdat het rubber los was getrokken. Dit lostrekken gaat gemakkelijk, maar het terugduwen van het rubber is een stuk lastiger. Sterker nog, ik krijg het niet snel voor elkaar en dat geeft Mickey een lam oortje.

Philips Disney StoryLight Mickey oor

Een tweede nadeel is dat het rubber bij de lamp die ik ontving al onder het stof zat. Ik ga er vanuit dat dit van de vorige tester was, maar ook dit is lastig weg te poetsen. Met andere woorden, Philips had er verstandig aan gedaan om het geheel van plastic of metaal te maken. Dat gaat gewoon veel langer mee.

Integratie met Hue

De StoryLight wordt gezien als onderdeel van het Hue netwerk en is dan ook met de reguliere Hue apps aan te spreken. Gebruik je hem niet als lamp voor de Storytime app, kun je hem gewoon als spotje gebruiken en dat geeft je veel meer ruimte om creatief te zijn met de verlichting.

Disney Storytime App

De integratie met de StoryTime app werkt vlekkeloos. Terwijl ik mijn zoontje vanuit de app voorlees, kleurt de slaapkamer helemaal mee. Dat maakt natuurlijk veel meer indruk dan bij de andere e-books die ik hem voorlees. Wat dat betreft is het jammer dat het systeem enkel met de Disney boekjes werk. Ik zou veel liever zien dat Philips ook met andere grote uitgevers van kinder- en prentenboeken zou werken.

Conclusie

De materiaalkeuze is in het geval van de StoryLight niet heel handig geweest, maar hij ziet er wel enorm leuk uit. De bediening en integratie met het hue netwerk verloopt ook zeer prettig. Heb je kinderen, is dit gewoon een erg leuke manier om de kinderkamer op te laten leven.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Integreert prima in het Hue netwerk
  • Werkt met de Hue apps
  • Werkt met de StoryTime app

THE BAD

  • Meer boeken in de StoryTime app zouden fijn zijn geweest
  • De keuze voor 'rubber' oren is niet handig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.