Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Philips LivingColors Bloom met SmartLink

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Makkelijk te installeren
  • Simpel in gebruik
  • Sfeerverhogend

THE BAD

  • In grote huiskamers trekt hij het net niet

Vandaag bekijken we twee gadgets van Philips. De Living ColorsBloom en de SmartLink. Philips introduceerde de LivingColors LED lamp als de ultieme sfeermaker. De eerste lamp kwam ook al met afstandsbediening, maar was zelf nogal fors. De Bloom is een heel stuk kleiner waardoor hij beter in het interieur past.

Uitrusting: Living ColorsBloom

In de doos van de Bloom treffen we naast de nodige boekjes, de Bloom zelf en een netstroomadapter aan. Meer hadden we ook niet verwacht.

Uitrusting: SmartLink

In de doos van de SmartLink is het niet veel anders. Een dun boekje, de SmartLink afstandsbediening en een set batterijen. Niks teveel en niks te weinig.

Uiterlijk: LivingColors Bloom

Wij hebben de zwarte Bloom ontvangen, maar Philips maakt hem ook in het wit. De buitenkant is van metaal terwijl de voet van plastic is. De voet bevat een handige inkeping waar het snoertje van de lader door kan lopen. Mooi? Misschien, maar vooral functioneel.

Installatie

Het installeren van de Bloom is eenvoudig. Je plugt de adapter in de Bloom en in het stopcontact. Klaar. De afstandsbediening moet nog wel even op de Bloom worden ingesteld. Je houdt hem maximaal tien centimeter van de Bloom en houdt de aan knop ongeveer tien seconden ingedrukt. Daarna hoor je een geluidje en zijn de twee dikke vrienden. Op die manier kan je meerdere SmartLink producten aan de afstandsbediening koppelen.

Gebruik

De Bloom bestuur je volledig met de SmartLink. De lamp zelf heeft geen knoppen. De afstandsbediening bevat een touch oppervlak waardoor je geen echte knoppen ziet of voelt. Je kan instellen hoe fel het licht is, hoeveel contrast de lamp geeft en natuurlijk welke kleur. De SmartLink afstandsbediening bevat drie presets zodat je jouw favoriete kleurcombinaties weer terug kan roepen.

Conclusie

Philips zegt dat gekleurd licht belangrijk is om sfeer te brengen en dat klopt. Ik heb de Bloom een paar weken in de huiskamer gehad en het is gewoon leuk om op deze manier met licht te spelen. Toch is de Bloom pas echt leuk wanneer je minimaal twee Blooms in huis hebt. De Bloom trekt het gewoon net niet om onze hele huiskamer van 6X11 van kleur te voorzien.

De SmartLink afstandsbediening valt op door zijn vorm en ontwerp. Hij is zeer handig in gebruik en zal zich bij gebruik van meerdere LivingColors lampen zeker bewijzen. Philips heeft ook spaarlampen en stopcontacten die op de SmartLink aangesloten kunnen worden. Hoe die combinatie werkt, dat moet hij nog bewijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.