Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

CES: Samsung toont de NX30 systeemcamera

Na de introductie van de Samsung Galaxy Camera 2, heeft Samsung nog een verrassing voor fotograven. Samsung introduceert namelijk ook de nieuwe NX30 systeemcamera op de CES.

De NX30 loopt welliswaar niet op Android, maar bevat wel veel functies om gemaakte foto’s meteen met anderen te delen via WiFi. Via Mobile Link is het zelfs mogelijk om foto’s in één keer naar maximaal 4 toestellen door te sturen terwijl autoshare iedere foto automatisch naar je smartphone of tablet stuurt. Wil je online back-ups maken terwijl je op vakantie bent? Ook geen probleem. De NX30 kan haar bestanden zonder moeite zelf op Dropbox kwijt. Verbinden met de NX30 kan trouwens gewoon via NFC. Eitje 🙂

De sluitertijd van de NX30 is minimaal 1/8000 en daar zet Samsung een ISO 100-25.600 tegenover. Heb je extra licht nodig, kan de NX30 via TTL communiceren met externe flitsers.

Samsung heeft de NX30 voorzien van een Super AMOLED touchscreen. Daarnaast zit er een draaibare zoeker in met een XGA resolutie.

De NX30 heeft van Samsung een 20,3 megapixel APS-C CMOS sensor meegekregen die gekoppeld is aan Samsung’s DRIMeIV image processor. De camera kan 9 foto’s per seconde wegschrijven.

Tegelijk met de NX30 introduceert Samsung ook de eerste S-series premium lens voor de NX-serie. Het gaat om een optisch gestabiliseerde 16-50mm F2-2.8 ED OIS lens. De stappenmotor maakt het bovendien mogelijk om scherp te stellen zonder irritante geluiden wanneer je aan het filmen bent.

Beschikbaarheid

De NX30 is vanaf februari te koop voor €999. De 16-50 S ED OIS lens ligt dan ook in de winkel voor €695.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.