Afgelopen jaar lanceerde Samsung de snelle Galaxy Zoom. Ik dacht dat dit dé opvolger zou worden van de geliefde Galaxy Camera, maar hij stelde als opvolger wel wat teleur. De conclusie van de review was dat je beter de Galaxy Camera kon kopen ook al was die een jaar oud. Dit jaar laat Samsung zien dat de Galaxy Camera en Galaxy Zoom toch twee verschillende lijnen zijn. Met de Galaxy Camera 2 levert Samsung weer een Android camera om naar uit te kijken.

De nieuwe Galaxy Camera 2 wordt door Samsung voorzien van een 16,3 megapixel BSI CMOS beeldsensor met een ISO oplopend van 100 tot 3.200. De camera krijgt meteen optische beeldstabilisatie mee en dat is wel lekker op een 21x optische zoomlens. De lens heeft een lichtgevoeligheid van 2.3~5.9.

Natuurlijk kun je ook filmen met het toestel. Video’s worden opgenomen in Full HD MP4 (Video: MPEG4, AVC/H.264, Audio: AAC). Op Full HD film je met 30 frames per seconde. Kies je voor 720p, zit je op 60 frames per seconde.

Onder de motorkap vinden we een quad-core 1.6GHz processor met 2GB aan werkgeheugen (RAM). Over de GPU is nog niets bekend gemaakt. Het toestel beschikt over 8GB aan opslagruimte waarvan 2.8GB daadwerkelijk beschikbaar is. Via Micro-SD prik je daar gemakkelijk wat bij.

Verder vinden we qua features bluetooth 4.0 LE, WiFi b/g/n, NFC, GPS en al het andere dat je van een moderne Android mag verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.