En ja hoor, we hebben weer een trend op de CES! Na Sony komt ook LG met een Smartband op de markt. Toch zijn er grote verschillen. Die van LG is namelijk wel voorzien van een display, maar het ontbreekt aan leuke kleurtjes.

De Lifeband Touch, zoals de smartband van LG heet, lijkt meer gericht op het sporten dan de band van Sony. Het werkt als stappentellen en probeert inzage te geven in de calorieën die je verbrandt. De sensoren in de Lifeband Touch zijn echter ook in staat om je hartslag op te meten. Hiervoor moet je echter wel de optionele Heart Rate headset kopen. Deze heeft een optische sensor die de hartslag achter het oor kan meten.

Alle gegevens van de Lifeband Touch zijn af te lezen op het OLED display in de Lifeband. Daarnaast zal het scherm ook notificaties van je smartphone weergeven waardoor het ook een beetje een smartwatch begint te worden.

De Lifeband Touch is vooral voor Android ontwikkeld, maar LG heeft ook een iOS app in de maak. Andere platformen hebben voor nu pech.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.