Sony maakt het eindelijk mogelijk om ook full-frame foto’s te schieten met een Systeemcamera. Niet onhandig, want full-frame foto’s bevatten over het algemeen veel meer detail dan camera’s met APS-C sensoren en die zijn onder de systeemcamera’s behoorlijk standaard.

Sony rust deze A7 systeemcamera uit met een 35mm CMOS sensor van 24,3 megapixel. Onder de motorkap ligt bovendien de nieuwe Bionz X beeldprocessor die Sony heeft ontwikkeld. De AF is een mix geworden van fasedetectie en contrastdetectie om zo de nauwkeurigheid te vergroten.

De body is stof en vochtbestendig zodat je er ook bij slecht weer op uit kunt om te fotograferen. Wil je filmen, dan kan dat in Full HD met ondersteuning voor AVHCD. Wil je foto’s maken voor ultra HD toestellen, kun je de A7 in de 4K modus zetten.

De camera beschikt over WiFi om foto’s en video’s snel te delen. Koppelen met je smartphone of tablet kan via NFC. Daarnaast kun je jouw smartphone ook als afstandsbediening gaan gebruiken. De A7 is te combineren met de E-mount lenzen van Sony.

Beschikbaarheid

De Sony A7 ligt vanaf midden november pas in de winkel en gaat €1.500 kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.