Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Asustor heeft grootse plannen voor ADM 2.1

Asustor heeft grootste plannen voor het nieuwe besturingssysteem die het voor haar NAS servers bouwt. Niet alleen komen er diverse nieuwe apps aan, maar de NAS servers van Asustor kunnen ook beter met bluetooth accessoires overweg.

Nieuwe apps van Asustor

De nieuwe File Explorer geeft je voortaan preview thumbnails van bestanden die je op de NAS hebt staan. Zo wordt het gemakkelijker en sneller om foto’s en filmpjes te checken.

Helemaal nieuw is MyArchive. Als jouw ANs meer ruimte biedt voor drives dan je echt nodig hebt, kun je archieven opbouwen. Deze drives zijn aan en uit te schakelen afhankelijk van wanneer je ze nodig hebt. Hiermee krijg je een virtuele externe drive met de snelheid van een interne schijf. Een interessant concept van Asustor.

Zoals gezegd, komt er ook een betere ondersteuning voor bluetooth accessoires. Denk aan keyboards, speakers en andere hardware. Zo zal het mogelijk zijn om de SoundsGood aap te gebruiken om jouw MP3’s vanaf de NAS naar een BT speaker door te sturen.

Andere, nieuwe apps

Met Takeasy kun je video playlists van sites als YouTube downloaden. Handig voor wanneer je een leuke serie videoclips op je server wilt verzamelen. De app bevat ook een player om de downloads direct weer te geven.

Via VPN Server zet je snel een VPN verbinding met jouw thuisnetwerk op. Voor de netwerkers onder ons, de app werkt met PPTP en OpenVPN.

Tenslotte komt er een nieuwe antivirus app beschikbaar waarmee je jouw bestanden op gezette tijden kunt scannen. Een mooie taak voor de nachtelijke uurtjes.

Voor de browser

Een laatste, opvallende toevoeging is de Download Helper. Dit is een plug-in voor Goolge Chrome of Firefox. Door met de rechter muistoets op een link te klikken, kun je jouw NAS opdracht geven die link te volgen en de inhoud te downloaden. Handig!

Al deze nieuwe functies komen beschikbaar in ADM 2.1. Daredevils kunnen de BETA versie alvast vinden op deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.