Met het succes van de Chromecast HDMI stick van Google kan het natuurlijk niet lang duren voor concurrenten zich in dit veld gaan begeven. De AirTame is hier één van. Een stick die zonder moeite beeld en geluid van de PC naar de TV of projector streamt.

De nieuwe dongle communiceert net als de ChromeCast via WiFi en vraagt stroom van de USB poort. Mocht dat onvoldoende zijn, kun je hem bijvoeden via een adapter.

In tegenstelling tot de ChromeCast lijkt de AirTame geen gebruik te maken van apps, maar het denkwerk aan de PC (of Mac) over te laten. Het protocol lijkt dan ook op WiFi Direct of Miracast. Het grote verschil is dat het OS de AirTame als tweede display zal zien. Het is dus ook mogelijk om je desktop naar het scherm uit te bereiden in plaats van het spiegelen van het primaire scherm van de computer.

Beschikbaarheid

Wil je ook een AirTame? Hij staat nu op IndieGoGo. Met $89 is hij wel fors duurder dan de ChromeCast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.