Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

SIM Only steeds populairder

Ik roep het al jaren. Neem een sim-only abonnement en koop je telefoon zelf. Dat is gewoon goedkoper. Het laatste onderzoek in opdracht van Simyo lijkt erop te wijzen dat Nederland dit ook door krijgt.

Het bedrijf heeft 650 mensen tussen de 18-55 jaar laten ondervragen om de interesse in telefoons en abonnementen te pijlen. 27% van hen maakte al gebruik van een sim-only abonnement. In een onderzoek van Telecompaper vorig jaar was dit nog 21%. Dat is dus 6% groei.

Van de sim-only gebruikers gebruikt 72% de telefoon die ze bij een eerder abonnement gekocht hebben. De overige 28% financierde zelf zijn of haar telefoon. Telefoons van vorig jaar, occasions en nieuwe modellen in het middensegment worden hierdoor populairder. Dit geeft ook de kleinere merken een goede kans op de markt. Telfort heeft zelfs een online shop voor gebruikte toestellen terwijl SimYo vooral toestellen uit het middensegment verkoopt.

Hier bij GadgetGear bereken ik regelmatig hoe de verhouding is tussen de aankoop van nieuwe smartphones in combinatie met een abonnement en dezelfde smartphones op basis van sim-only. Bij echte high-end toestellen kun je over een looptijd van één tot twee jaar tot honderden euro’s meer betalen op de adviesverkoopprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.