Plex heeft nu ook ondersteuning voor Chromecast

Terwijl wij nog steeds wachten tot we de Chromecast van Google kunnen kopen, heeft Plex alvast goed nieuws. Deze eindbaas onder de mediaservers biedt namelijk ondersteuning aan voor de Chromecast dongle waardoor je deze kunt gebruiken voor al je opgeslagen films en series.

Plex is daarmee één van de eerste externe partijen met een app op de ChromeCast. Wanneer je de app hebt geïnstalleerd, wordt de Chromecast zichtbaar als player voor Plex. Op dat moment kun je de films en series die je hebt gekozen doorsturen naar de dongle. De transcoder op de Plex server zorgt voor de benodigde stream.

Op dit moment is de Plex app nog gelimiteerd aan het tonen van video’s, maar Plex zal snel audio en foto ondersteuning gaan toevoegen. Heb je al een ChromeCast in huis? Dan heb je alleen nog een PlexPass nodig om deze te kunnen gebruiken. Over een tijdje zal Plex de app ook voor non-PlexPass gebruikers openstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events