Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

HP brengt haar laptop met LEAP Motion naar Nederland

Iets bijzonders doen met een notebook is lastig. Door LEAP Motion te integreren in haar nieuwe Envy 17 laptop, doet HP in ieder geval iets dat anderen nog niet doen. Besturing op basis van bewegingen toevoegen.

Leap motion is een bewegingssensor die je normaal los aanschaft en voor je laptop- of desktopscherm legt. Door met je handen bewegingen te maken, kun je jouw PC bedienen. Je kunt dit natuurlijk gebruiken om te gamen, maar ook om creatief te zijn. Bijvoorbeeld om muziekaffecten aan te sturen of om met je handen foto’s te bewerken. De LEAP Motion controller kost je normaal €77,99.

Door de samenwerking tussen HP en Leap Motion is de sensor nu echter ingebouwd in de laptop en dat scheelt weer kabels op je bureau. Daarnaast is met mooi voor het 17,3 inch display weggewerkt en dat moet designliefhebbers zeker aanspreken.

HP heeft naast LEAP, nog een samenwerking ingezet voor de Envy 17. De laptop is namelijk ook uitgerust met 4 speakers van Beats Audio. Dat en een snelle chipset van Intel en Nvidia moet een prima gebruikservaring opleveren.

Beschikbaarheid

De HP ENVY17 Touch Smart Leap Motion Special Edition kost €1.399.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.