Arjan Olsder
Arjan Olsder

Xiaomi’s Red Rice 2 smartphone verschijnt begin december

Het Chinese Xiaomi lijkt in december met haar nieuwe Red Rice 2 op de markt te komen. Xiaomi is één van de weinige Chinese bouwers van Smartphones die in staat is om goede hardware met een mooi stukje design neer te zetten. Ook zal de Red Rice 2 de eerste echte octacore smartphone worden.

De naamgeving voor de nieuwe smartphone is opmerkelijk. Eerder dit jaar kwam Xiaomi met de eerste Red Rice smartphone. Met een verkoopprijs van ongeveer €115, was dit echt een smartphone voor Android liefhebbers met een klein budget.

Hoewel partijen als Samsung al octa-core smartphones in de markt hebben, gaat het daarbij in veel gevallen om een Little.BIG chipset. Daarbij bevat de chipset vier langzame cores die weinig van de accu vragen en vier snellere cores voor het zware werk. De Red Rice 2 krijgt echter een MediaTek octa-core waarvan alle cores dezelfde snelheid hebben en gelijktijdig kunnen werken.

Verder lijkt het erop dat de Red Rice 2 een 5,5 inch display krijgt met een 1080p HD resolutie. Wat de prijs gaat worden is nog onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.