Test: TP-Link TL-POE150S (PoE Injector)

Tegenwoordig zijn er steeds meer gadgets die gebruik kunnen maken van PoE ofwel Power Over Ethernet. Met name beveiligingscamera’s bieden deze optie, maar ook steeds meer access points. Het voordeel van PoE is dat je stroom over je netwerkkabel aanlevert en dus geen aparte stroomvoorziening voor deze gadgets hoeft te leveren. Het nadeel is er ook. Veel routers en switches voor thuisgebruik kunnen dit nog niet aan…

Een oplossing is dan om een PoE injector te kopen. Er zijn veel bedrijven die deze leveren en de prijzen voor het simpelweg injecteren van een klein voltage over twee draadjes lopen nogal uiteen. TP-Link is één van de prijsvechters. Reden genoeg voor mij om deze PoE Injector eens van dichtbij te bekijken.

Unboxing

De verpakking van de TL-POE150S bevat de PoE Injector, een netstroom adapter, een kleine netwerkkabel en wat overbodige documentatie.

TP-Link TL-POE150S Unboxing

Design

Qua design laat TP-Link zien dat het dingen maakt voor in huis. De behuizing van de TL-POE150S is van zwart, glanzend plastic. Voor een apparaatje dat je in veel gevallen uit het zicht zal wegwerken heeft TP-Link er veel moeite in gestoken. Helaas mis ik wel iets van een schroefoog voor wandmontage.

Werking

De werking van de TL-POE150S is vergelijkbaar met dat van andere modellen. Aan de ene kant steek je de ethernetkabel die je van stroom wilt voorzien en de plug van de netstroom adapter. Aan de andere kant steek je de nieuwe ethernetkabel die je naar jouw PoE gadget laat lopen. Simpel.

TP-Link TL-POE150S

Omdat je de TL-POE150S wellicht niet op de meest schone plekken gaat leggen, heb ik deze adapter in een semi-open schuur hangen op een beveiligingscamera en dat draait al bijna een maand zonder problemen. Dit ondanks het gure weer van de laatste tijd.

Conclusie

Een PoE injector is een simpel ding. Hoewel ik een schroefgat mis, zou ik niet snel een duurdere oplossing overwegen. De TL-POE150S doet gewoon wat hij moet doen en meer vraag ik niet.

TP-Link TL-POE150S Packshot

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Kastje ziet er netjes uit
  • Complete levering
  • Werkt ook (nog) in de droge buitenlucht

THE BAD

  • Geen schroefoog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.