Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Supertooth Disco Twin (Speakers)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Mooi algemeen klankbeeld
  • Zeer goede stereo weergave
  • Handige bediening op beide speakers
  • Goede accuduur
  • reistasjes meegeleverd

THE BAD

  • Geen micro-USB om bij te laden
  • De bijgeleverde 3,5mm kabel is slechts op één speaker bruikbaar

Het klinkt misschien overdreven, maar ik tik deze test terwijl ik luister naar het meest rijke stereo dat ik de afgelopen jaren uit mobiele speakers heb mogen horen. Ik ben namelijk de Disco Twin van Supertooth aan het testen. In één woord, bijzonder.

Voor de Disco Twin begon het verhaal met de Disco 2 speaker van Supertooth. Dit is een draadloze mono speaker zoals we al enorm veel hebben gezien. De Disco Twin bestaat uit twee aangepaste versies van deze Disco 2 speaker.

Unboxing

In de verpakking van de Disco Twin zitten twee doosjes met accessoires. Het zal je niet verbazen dat beide speakers met een netstroom adapter (helaas geen micro-USB), een 3,5mm kabel en een reistasje zijn uitgerust. Daarnaast vinden we een handleiding die wel specifiek voor deze speakercombinatie is geschreven.

Supertooth Dsico Twin Unboxing

Weinig verschil?

De twee speakers lijken als twee druppels water op elkaar, maar verschillen toch. Op de linker speaker staat op de achterkant dat het ook daadwerkelijk de linker speaker betreft. De rechter is out of the box al met de linker gekoppeld. Het koppelen van jouw smartphone of tablet kan alleen met de linker speaker. Op de rechter speaker is die functie verwijderd.

Supertooth Dsico Twin voor en achter

Bediening

Doordat de speakers verder gelijk zijn, heb je twee mogelijkheden om de muziek te bedienen. Beide bedieningspanelen zijn namelijk actief. Handig! Daarnaast zijn de knoppen ook nog eens met LED’s verlicht en is deze verlichting ook overdag goed zichtbaar.

Supertooth Dsico Twin Bediening

Geluidskwaliteit

Qua constructie is de Disco Twin ook enorm interessant. Aan de voorkant vinden we namelijk twee speakers die goed zijn voor 16 Watt. De gezamenlijke set is dus goed voor 32Watt RMS. Aan de achterkant lijkt nog een passieve radiator te zitten om de bass wat te versterken.

Het resultaat van deze constructie is dat de Disco Twin kwalitatief een veel beter geluid neerzet dan ik in eerste instantie had verwacht. Dan heb ik het niet over het overdonderende stereo, maar het klankbeeld in het algemeen. Op maximaal volume klinkt het wat flets, maar op een normaal volume (dat je nog gewoon kunt praten) is het geluidsbeeld echt dik in orde. En dat voor Bluetooth 3.0 met A2DP 😉

Supertooth Dsico Twin Tasjes

Dat ik het stereo geluid overdonderend noem is natuurlijk niet vreemd. Je kunt de speakers lekker ver uit elkaar zetten zodat beide oren echt het geluid ontvangen dat voor die oren bedoelt is. Supertooth heeft hier echt een enorme voorsprong op de concurrentie.

Accuduur

Niet onbelangrijk is natuurlijk de accuduur van de speakers. Bij hoog volume is de set na 5 uur echt helemaal leeg. Op normaal volume is het setje zo’n 9 uur te gebruiken.

Conclusie

Mobiele speakers gebruik ik normaal gesproken ook echt mobiel. De Disco Twin gebruik ik in de praktijk echter vooral als speakerset voor mijn ultrabook en… dat bevalt me enorm goed. Het idee dat ik ze af en toe mee kan nemen als ik op een alternatieve locatie werk is ook prettig. Jep, met deze speakers wil ik mijn oren nog wel een tijdje verwennen.

Accessoires

Als accessoire voor de Disco Twin heeft Supertooth ook een Y-kabel uitgebracht. Deze 3,5mm kabel is bedoelt om de speakers mee op een TV aan te sluiten. gebruik je de standaard 3,5mm kabel, kun je namelijk maar één speaker gebruiken. Jouw TV heeft al speakers? Dat kan. Hoe platter de TV, hoe slechter het geluid. De kans is dus groot dat de Disco Twin wel degelijk een geluidsverbeteraar is.

Supertooth Dsico Twin Packshot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.