Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Manfrotto Pixi (Mini Statief)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Enorm stabiel
  • Lekker compact
  • Goed balhoofd

THE BAD

  • Geen

De Pixi is één van de kleinste statieven van Manfrotto. Nu heeft Manfrotto een naam hoog te houden en dan zien we ook terug in dit kleine statief. Niet alleen staat hij heel stabiel, maar het balhoofd is wel heel gemakkelijk in te stellen.

Design

De Pixi is een statief met drie vaste poten onder het balhoofd. Hoewel de poten naar elkaar toe te klappen zijn, zijn ze niet verstelbaar. De werkhoogte is met de Pixie dus altijd gelijk. Het balhoofd wordt gekenmerkt door een kleine rode knop met het Manfrotto logo erop.

Manfrotto Pixi Ingeklapt

Gebruik

Wat meteen opvalt is hoe ontzettend stabiel het Pixi statief op haar poten staat. Op een stabiel oppervlak hoef je geen trillingen te verwachten. Door rubber kapjes onder de pootjes zal het statief niet snel verschuiven. Doe je de poten bij elkaar, is de Pixi een handig handvat voor tijdens het filmen. Ook het balhoofd klemt ontzettend goed.

Door de rode knop stevig in te drukken, kun je de positie van de camera verstellen. Bij de wat zwaardere camera’s zoals de Canon 70D met 18-135mm lens valt het me op dat hij na het loslaten nog heel iets omlaag zakt. Dit went heel snel waardoor je behoorlijk nauwkeurig kan werken. Met een 650D met 18-55mm lens neem ik helemaal geen verschuivingen waar.

Met het Pixi statief heb je een werkhoogte van 13,5CM. Ingeklapt meet hij 18CM lang.

Manfrotto Pixi Poten

Manfrotto adviseert trouwens om geen camera’s zwaarder dan 1 kilo op het Pixi statief te plaatsen (inclusief lens).

Conclusie

Ik heb al veel mini statieven in handen gehad, maar stuk voor stuk voelden ze echt als een noodoplossing aan. Met de Pixi is dit anders. Zonder problemen vertrouw ik hier mijn DSLR aan toe.

Beschikbaarheid

Manfrotto produceert de Pixi in vier varianten. Wij gingen met de zwarte op stap, maar er is ook een witte versie. Daarnaast is er van de zwarte nog een versie met een rood en paars balhoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.