Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

SDR: Koude nekt 10% van de harddrives

Stellar Data Recovery komt met het nieuws dat het koude winterweer dat er weer aan komt verantwoordelijk is voor het crashen van een groot deel van de harddrives die we gebruiken.

Het probleem is de temperatuurschommelingen waar onze apparaten aan bloot worden gesteld. Met name de overgang uit een koude omgeving naar een warme, kan condensvorming in onze gadgets veroorzaken. Die condensvorming gaat verder dan alleen harddrives. Ook onze smartphones zijn daar gevoelig voor wanneer we deze uit de zak trekken. Condens kan daardoor de garantie beïnvloeden doordat de vochtschade stickers in de toestellen rood kunnen kleuren.

Stellar Data Recovery is een specialist in het herstellen van harddrives en andere opslagmedia. Het advies van ze is om, wanneer jouw gegevensdrager stuk gaat, deze niet proberen opnieuw aan te zetten. Dit kan de schade vergroten en het daarmee moeilijker maken voor bedrijven als Stellar om jouw data veilig te stellen.

Een paar tips van onze kant. Ten eerste, gebruik je gadgets niet in de vrieskou. Wil je bellen, gebruik dan bij voorkeur een headsetje. Bedraad kost dat maar enkele euro’s. Sterker nog, de meeste hoofdtelefoons werken gewoon als headset.

Voor tablets en laptops zijn sleeves te koop. Deze sleeves kosten niet al te veel, maar zijn meestal van schuimachtig materiaal gemaakt wat de temperatuur langer vasthoudt. Een goedkope manier om je gadget net iets langer op temperatuur te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.