Arjan Olsder
Arjan Olsder

REVOL introduceert allround pannen van porselein

Het Franse REVOL heeft een nieuwe lijn van allround pannen aangekondigd. Deze nieuwe serie is REVOLUTION gedoopt en is gemaakt van porselein. Door het gebruik van porselein zijn de pannen niet alleen op het vuur of de elektrische plaat te gebruiken, maar ook in de oven en in de magnetron.

Deze eigenschap is bijzonder. Doorgaans heb je voor de kookplaat een metaalhoudende pan nodig en een metaalhoudende pan kan niet in de magnetron geplaatst worden. REVOL geeft haar geheim niet prijs maar heeft blijkbaar wel een oplossing gevonden.

HIRevoltajinered

Het porselein maakt het ook mogelijk om de nieuwe pannen in te zetten voor de nieuwe Slow Cooking trend die met name in BBQ-land gaande is. Het langzaam garen van gerechten leid immers tot fantastische stoofpotten.

De pannen zijn bestand tegen extreme temperatuurwisselingen waardoor ze niet snel zullen knappen. Het is zelfs mogelijk om de pannen uit de REVOLUTION serie van uit de diepvries direct in de oven te plaatsen.

De deksels van de REVOLUTION pannen zijn voorzien van dopjes voor de vochtcirculatie en een handvat dat koel blijft.

Beschikbaarheid

De pannen van REVOL zijn allemaal wit, maar qua deksel kun je zelf een kleur kiezen (wit, zwart, rood, geel, blauw, groen en oranje). Een ronde 19CM pan kost je €113 terwijl je voor een 26CM pan €169 kwijt bent. Een ovale pan van 32,5×26,5CM kost €215 en voor een Tajine van 32Cm betaal je €175.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.