Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: LEGO Marvel Super Heroes (X360 e.v.a.)

Alle plastic helden verzamelen! Sorry, DC Comics, jullie moeten nog even tot een volgende game in de doos blijven zitten. Inderdaad, vandaag bespreek ik met jullie de nieuwe game LEGO Marvel Super Heroes game van Warner Bros.

Wanneer je de game start, voelt hij in eerste instantie als vrijwel alle LEGO games die we tot nu toe op de grote consoles hebben gespeeld, maar schijn bedriegt. LEGO Marvel Super Heroes is veel meer een open wereld dan de vorige games (hoewel het nog niet zo ver gaat als LEGO City). De levels zijn hierdoor veel dynamischer en dan is het heerlijk om met verschillende karakters door de LEGO versie van New York te wandelen. Net als in GTA zal je op deze manier ook veel side quests krijgen. Een leuke afwisseling op het verhaal al is de variatie niet heel groot.

LEGO-Marvel-Super-Heroes-Key-Art

Natuurlijk is LEGO Marvel Super Heroes vooral een game voor de jongste spelers. LEGO Marvel Super Heroes is dus nooit echt moeilijk. Toch weet de game ook de oudere gamer te pakken door de scherpe humor die erin terug te vinden is. Daarnaast kennen wij oudere gamers natuurlijk een hoop van de superhelden die we nu ineens kunnen spelen terwijl het jonge kroost echt nog op ontdekkingstocht moet in de krochten van de stripboekenhandel.

Verwacht trouwens niet dat de badguys zo wreed zijn als in de echte Marvel verhalen en films. LEGO en Marvel snappen dat er grenzen zijn. Zelfs de grootste badguys hebben ten alle tijden iets schattigs over zich heen. Misschien wel het resultaat van de grote plastic hoofden die ze hebben ;-).

LM Villains CMYK Ad 1a Preview

Wanneer je kijkt naar hoe de karakters van Marvel in de game zijn vormgegeven, zie je enorm veel gedragingen en speciale in de karakters terug. De Hulk is sterk genoeg om de grootste bouwwerken te slopen terwijl Spiderman kan rondslingeren en Jean Grey beïnvloed de wereld met haar telepathische krachten.

Al deze karakters zijn onderdeel van een alomvattende verzamelwoede die mij tijdens het gamen treft. Overal kan ik namelijk munten verzamelen om deze karakters en andere opties vrij te kopen. Ik ben niet anders als aan het slopen om maar zoveel mogelijk karakters te kopen. Heerlijk! Nog 87 karakters te gaan…. (het zijn er 150).

Lego Marvel Super Heroes (gamescom) 2

Een andere leuke functie voor jonge gamers is de instant multiplayer modus die we ook al eerder in LEGO games tegenkwamen. Zonder al te veel moeite kun je als tweede speler bijspringen en de eerste speler door een level helpen om daarna weer als sneeuw voor de zon uit het spel te verwijderen. Altijd handig als een jonge gamer toch muurvast zit. Of als je gewoon zelf niet helemaal helder bent tijdens het gamen 😉 Tenminste… als het aan de gamer ligt… de game kent hier en daar namelijk wel wat bugs die je tijdens het spel tegen zal komen. Warner Bros. heeft nog wat lapwerk te doen aan deze game. Tenminste, dat is mijn beleving op de Xbox 360.

Conclusie

Hoewel de gameplay in de basis niet al te veel afwijkt van de eerste LEGO games, is LEGO Marvel Super Heroes wel weer een mooie stap vooruit. Vooral qua open wereld die jonge gamers de mogelijkheid geeft om zich even helemaal in de LEGO wereld te verdrinken terwijl ouders mogen genieten van de scherpe grappen die het kroost weer niet mee krijgt. Ach, ik ben nu 32 en kan hier ook gewoon van genieten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.