Logo GadgetGear.nl
Picture of Sven Meijer
Sven Meijer

Review: JBL Pebbles: afgemeten in design

Er zijn vele soorten en maten computerspeakers op de markt die goed geluid beloven te leveren voor klein- tot middelgrote ruimtes. Met de Pebbles speakers van JBL krijg je een aardige combinatie tussen geluid en design in de lage prijscategorie.

JBL Pebbles 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de komst van deze nieuwe plug-and-play speakers verruimd JBL zijn computerspeakers serie met een aardig stukje design. Bij het uitpakken van je nieuwe boxjes vind je naast de twee USB 2.0 actieve speakers die je hierboven al op de foto ziet staan, ook een 3.5 mm jack kabel en een quick-start guide.

De JBL Pebbles zijn beschikbaar in drie verschillende prachtige kleuren. Kan je nog eens lekker kiezen!
De JBL Pebbles zijn beschikbaar in drie verschillende prachtige kleuren. Kan je nog eens lekker kiezen!

 

 

 

 

 

 

Voor het oog zijn de Pebbles  speakers prachtig om zien, cirkelvormig design met oranje belijning aan weerszijde en bijpassend geïntegreerde bekabeling. Via een USB kabel zijn de speakers direct te gebruiken op je computer en zul je geen poespas tegenkomen om nog eens onnodig drivers te moeten installeren. Al is dat eigenlijk sowieso al niet meer van deze tijd. Plug-and-play!

JBL Pebbles 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geluid 7/10

Je kan heel gemakkelijk de speakers aansluiten op zowel je vaste computer als wel je losse toestellen als smartphones, tablets en laptops. Zowel USB- als AUX-aansluiting is gewoon mogelijk.

JBL Pebbles 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussen de twee aansluitingen zit helaas wel een groot geluidverschil, op het moment dat je bijvoorbeeld een smartphone aankoppelt, via de meegeleverde 3.5 mm kabel, hakkelt en kraakt het geluid onaangenaam aan de oren. Een klein minpuntje dus die gelukkig weer helemaal wordt rechtgezet door de USB-aansluiting. Het geluid wat er dan wordt geproduceerd maakt je aankoop van de Pebbles weer helemaal goed. Even draaien aan de stijlvolle volume-disk aan de zijkant en je kan volop genieten.

De stjilvolle volume disk is makkelijk in gebruik en ook toe te
De stijlvolle volume disk is te gebruiken als volumeregelaar en als aan en uit knop.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het blijft natuurlijk een duo speaker systeem, dus extra diepe bas door een subwoofer die je geluid tastbaar diep maakt is er niet. Toch wordt dit opgevangen door een aardig frequentiebereik, namelijk 70 Hz – 20 kHz, die je een aardige weerspiegeling geeft van hoe het geluid behoorde te klinken. Niets mis mee!

 

Design 8/10

Heb je van die zwarte logge computerspeakers met strak getrokken stoffen bekleding, die na een tijdjes los haken en plooien, op je bureau staan? Wissel ze eens om met deze strak belijnde Pebbles speakers. Dan heb je naast geluid ook esthetisch verantwoorde design waar je graag naar wilt kijken (en waarbij het exterieur lang mee gaat).

In de afgekapte vorm aan de onderkant van de speakers is een ruimte vrijgemaakt om je bekabeling in op te kunnen bergen mocht je deze set eens moeten vervoeren. Kleine soft-rubbertjes zorgen ervoor dat ze stevig op de plek blijven staan. Klasse!

JBL Pebbles 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aansluiting 6/10

Omdat de speakers stroom nodig hebben vanuit je computer moeten deze ten alle tijden zijn aangesloten met je computer, ook als je alleen via je mobiel probeert te luisteren. Mocht je separaat willen chargen dan kan je overwegen een USB-charger aan te schaffen, dit werkt namelijk ook prima voor de Pebbles. Hiermee kan je de speakers gebruiken zonder dat er een computer tussen beide komt. Vraag dan wel eerst even na of de charger van de juiste wattage is.

Jammer genoeg komt de USB-kabel wel enigszins in lengte te kort. In de opstelling waarin de Pebbles zijn getest, waarin de computer en de Pebbles binnen een meter van elkaar vandaan stonden, moesten links en rechts van elkaar verwisseld worden wilde deze netjes naast de monitor kunnen staan.

JBL Pebbles 1

Conclusie: eindcijfer 8/10

Overall denk ik dat je met de aankoop van de Pebbles zeker geen miskoop zult beleven. Sterker nog, ik zou het aanraden omdat design en geluid soms nog wel eens een tricky combinatie kan zijn die je hiermee gewoon koopt. Enige punt van kritiek blijft toch de korte bekabeling die voor vele een klein obstakel kunnen vormen. Maar heej, wat heb je dan toch een set mooie computerspeakers op je bureau staan!

Je koopt een van de drie kleuren JBL Pebbles al voor een adviesprijs van € 59,- o.a. via de JBL website.

Eén reactie

  1. De Pebbles ziet er zeker aantrekkelijk uit. Een goede combinatie tussen design en geluid. Jammer van de korte bekabeling, maar dat is gelukkig niet een heel groot minpunt. Ik zou deze graag eens proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.