Logo GadgetGear.nl
Picture of Sven Meijer
Sven Meijer

Review: Jabra Sport Wireless+

Het grootste pluspunt van draadloze headsets voor het sporten is dat je ze op hebt maar hier niet bewust van bent. Tijdens mijn 5-km reviewronde werd mij duidelijk dat de Sport Wireless+ headset van Jabra hier prima aan voldeed.

Jabra Sport Wireless+ 6 stempel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je wilt gewoon niet constant worden herinnerd aan het feit dat je beweegt, dat je kleding wringt op vervelende plekken, dat er zweet over je wang heen gutst en vooral niet dat er een draad langs je lichaam op zwiert. Dit geeft je irritatie of jeuk op je huid en zal het continu je aandacht opeisen. Niet fijn voor het hardlopen dus. Om gebruiksgemak en draagcomfort te garanderen heeft Jabra daarom de nieuwe Sport Wireless+ ontwikkeld, geschikt voor o.a. iOS en Android devices.

De sportieve behind-the-ear sport headset is simpel te installeren, ook wel pairing genoemd, met je bluetooth device. Je houd even kort de play/pause knop in en de headset geeft aan dat deze aan het pairen is. Even de bluetooth functie aanzetten op je device en ze zijn gekoppeld. Bijna moeiteloos, keurig, al helemaal omdat de Sport Wireless+ de volgende keer gewoon weer automatisch paired.

Jabra Sport Wireless+ 2 stempel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat is jouw maatje?

In de verpakking vind je zes setjes gele oorgels variërend van small tot large voor de juist fit in je oor. Geluidsverlies zul je hierdoor niet krijgen want ze zijn voorbewerkt met kleine sneetjes voor optimale transmissie. Het is overigens wel even pielen voordat je deze om de draagkop van het oortje heen hebt gekregen. Wees hier een beetje zorgvuldig mee want bij mij scheurde er al eentje kapot. Installeer dus de oorgels al eerder voordat je op het punt staat te gaan sporten, anders raken de spieren koud en kan je het geduld niet opbrengen.

Jabra Sport Wireless+ 5 stempel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Draagcomfort 9/10

Tijdens het hardlopen ben ik natuurlijk in het beginsel een proefpersoon voor het testen van de headset om er laten een gedegen tekst over te mogen schrijven. Maar na ongeveer 2,5 km hield ik op met mijn kritische concentratie en ging ik gewoon genieten van alles wat er om mij heen gebeurde. En wat bleek, ik vergat gewoon dat er een draadje op mijn nek lag. Misschien komt het wel omdat de lengte van het draad erg goed bij mij paste, maar voor diegene die dat niet direct zo ervaren kunnen gebruik maken van een klein clipje om het snoer op maat te stellen. Zo gedaan! Het gewicht is overigens ook geen kwestie. Doordat de headset op je oorschelp rust en deze niet heel gewichtig is merk je tijdens het sporten niks van enig druk.

Jabra Sport Wireless+ 7 stempel

Gebruiksvriendelijkheid 9/10

Hierboven zie je het linker deel van de headset. Met deze kant kan je de headset bedienen om bijvoorbeeld nummers af te spelen en te pauzeren. Maar er is ook een optie om de FM-radio in te schakelen en hiermee van radiozenders te kunnen afwisselen. Het fijne hieraan is dat je niet eerst je device hoeft te pakken om toegang te krijgen tot al deze opties aangezien dat vervelend is tijdens de training. Zonder te hard in je oor door te drukken kan je de headset dus makkelijk bedienen.

Geluid en connectiviteit 6/10

Hoewel er op de Jabra site word vermeld dat de Sport Wireless+ krachtige bastonen produceert moet ik toch vermelden dat dit helaas niet het geval is. Het was goed concentreren om de bas te horen terwijl er toch stevige muziek werd afgespeeld vanaf mijn mobiel. Maar… een groot pluspunt is dat ik geloof dat een diepe bas niet noodzakelijk is bij een sport headset. Natuurlijk het is prachtig voor de geluidbeleving en ook ik vind dat het er aan schort, maar je hoort wel de omgeving om je heen. En aangezien dat bijdraagt aan mijn veiligheid en alertheid tijdens het hardlopen vind ik dit wel zeker een eigenschap belangrijk genoeg om te signaleren. Verder is het geluid wat je hoort prima voor een sport headset. Je kan muziek goed gebruiken om lekker op de beat te blijven of om afleiding te zoeken van de omgeving en helemaal op te gaan in je trainingssessie. Daar is de kwaliteit dan zeker ook geschikt voor.

De bluetooth headset maakt zoals je leest in de naam gebruik van draadloze verbinding om de muziek van je device af te kunnen spelen. Dus kleine connectie errors kunnen mogelijk ontstaan als je een te grote afstand overbrugt tussen zender en ontvangen. Gek genoeg merkte ik dat de verbinding tussen mobiel en headset, de mobiel begeeft zich dus in een kontzak, haperde toen ik simpelweg naar links keek. Vreemd aangezien het juist door afstand moet komen dat een verbinding problemen heeft geluid geleidelijk af te spelen. Naar rechts kijken gaf geen problemen dus ik vermoed dat het met de curve te maken heeft waarin deze moeite had. Een minpuntje voor de Jabra Sport Wireless+ aangezien je in het verkeer vaak om je heen moet kijken en je gewoon vloeiend geluid wilt horen.

Update: Blijkbaar is deze uitval van connectiviteit een bekend probleem bij Jabra. De nieuwe modellen zullen dit probleem waarschijnlijk niet meer geven. Binnenkort testen wij een nieuwe lichting.

Jabra Sport Wireless+ 4 stempel

Uiterlijk en duurzaamheid 8/10

Misschien dat het er voor sommige sporters niet toe doet, maar toch wil ik het even aanstippen: wat is de Jabra Sport Wireless+ toch een fijn stukje sportief design. De gele tint van Jabra voeren ze bij veel van de producten getrouw door in het design, zo ook bij deze sportheadset.

Door de flexibiliteit van het rubberen materiaal is de headset stootproof en prettig te dragen tijdens transpireren of regenachtig weer. Zoals al eerder vermeld merk je bijna niet dat je ze op hebt door zowel de vorm van de headset, maar ook omdat het niet stroef schuurt langs je oorschelpen door slecht gekozen materiaal. Weer een pluspunt voor Jabra.

Jabra Sport Wireless+ 1 stempel

Batterij

Om bij de ingang van de USB ingang te komen moet je met je nagel onder een heel klein lipje komen. Je prikt de kabel er in en de headset laad direct op. De batterij kan ongeveer 4 dagen stand-by aanstaan en opladen gaat met een prima snelheid. In een korte tijd van 10 á 15 minuten is de accu opgeladen tot 30 minuten speeltijd. Dus je kan de oplaadtijd met twee vermenigvuldigen om een juiste tijd in te schatten.

Conclusie 7/10:

De draagstijl van deze sport wireless+ headset bevalt mij echt prima, het voelt heel natuurlijk aan om de oorschelp en wringt niet tijdens het hardlopen. Het geluid viel mij enigszins ietwat tegen aangezien het wat harde schelle geluiden gaf en en weinig bass produceert. De adviesprijs van € 99,- is dan een redelijk bedrag wat er voor is afgegeven. Het is prettig in gebruik, maakt gebruik van de ongelofelijk fijne draadloze techniek en zijn geproduceerd van zacht materiaal. Dus hijs je in de sportgympen, pair je nieuwe Jabra device en wordt baas over je vaste hardloopronde met de muzikale aanmoediging van de Sport Wireless+.

Specificaties

  • Technologie: Bluetooth-versie: 3.0 (ondersteunt Bluetooth™ voor draadloze connectiviteit)
  • AVRCP: (bediening via headset voor commando’s op device): Ja
  • Type microfoon: Omni-directioneel / geluidsfilter (verbetert de helderheid van het gesprek door achtergrondgeluid op kantoor de verwijderen)
  • Mute-functie: Ja
  • Gesprekstijd: Tot 4 uur
  • Standby-tijd: Tot 120 u(u)r(en)
  • Draagstijl: Behind-the-ear
  • Type oorkussentje: Grote oorgels, medium oorgels en kleine oorgels

Eén reactie

  1. Ik las het verslag v d jabra sport, ik heb een vraag is er een micro foon in zo dat ik kan bellen met mijn gsm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.