Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

QNAP introduceert de stille HS-210 mediaNAS

NAS systemen lijken voor filmliefhebbers een geschenk uit de hemel. Het nadeel van zoveel opslagruimte, wanneer je deze vlakbij de TV plaatst, is echter het lawaai. De nieuwe HS-210 moet hier een oplossing voor bieden. Het is een NAS zonder ventilatoren die ook nog eens een knap smoeltje heeft meegekregen.

Voor de koeling maakt QNAP gebruik van een nieuw ontwerp dat de harddrives horizontaal, naast elkaar plaatst. Door de bovenkant vrij te houden kan de hitte van de drives snel weg.

QNAP HS-210

Hoewel de NAS er uit ziet als een mediaplayer, is het toch een volwaardige QNAP NAS. Wanneer je via de browser naar de mediaplayer navigeert kun je van het QTS 4.0 besturingssysteem gebruik maken om de HS-210 te configureren. Met behulp van het QNAP App Center kun je bovendien een enorme bibliotheek aan apps naar binnen halen om de HS-210 van extra features te voorzien. Denk daarbij onder anderen aan Download Station om nieuwe films en series te laten downloaden wanneer die beschikbaar zijn.

QNAP HS-210

De server kan ook met AirPlay en DLNA overweg. Hierdoor kun je films en series direct vanaf de NAS naar andere AirPlay en DLNA apparaten sturen. Verder zijn er mogelijkheden om back-ups van de HS-210 zelf te maken of om de HS-210 voor back-ups van jouw PC’s en Mac’s in te zetten.

Hoe deze nieuwe NAS van QNAP in het echie werkt, lees je binnenkort hier op GadgetGear.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.