GadgetGear.nl

Innr, het nieuwe connected lichtsysteem uit Nederland

De Philips Hue is hip en stoer, maar er is nog een innovatief connected lichtsysteem met Nederlandse roots onderweg. Ik heb het over Innr. Oké, de mensen erachter komen ook uit de Philips hoek, maar dat zal je vast niet verbazen.

Innr bestaat uit een brede lijn van LED lampen die allemaal connected zijn via IPv6. Met andere woorden, iedere lamp hangt aan het internet. De lampen maken hiervoor gebruik van JenNet-IP, een soort van lichtgewicht WiFi techniek van het Nederlandse NXP.

Waar Philips gebruik maakt van Zigbee (ook een Nederlandse techniek) om de Hue lampen aan te sturen, laat de opstelling van Innr het toe om een onbeperkt aantal lampen in het netwerk op te nemen. Doordat de lampen aan de JenNet-IP standaard voldoen kunnen ontwikkelaars zelf ook nieuwe producten voor de aansturing van de lampen ontwikkelen en dat maakt Innr zeker ook leuk voor de hobbyist.

Hoewel Innr technisch dus wat voordelen ten opzichte van de Hue heeft, is er ook een nadeel. Het systeem is momenteel alleen in staat om sfeervol wit licht uit te stralen. Bonte kleuren in de huiskamer zit er dus even niet in. Dit lijken we echter ook terug te zien in de verkoopprijs. De prijzen op de Kickstarter pagina van Innr zijn namelijk niet heel hoog waardoor je al snel met het systeem aan de slag kunt gaan.

Bovendien biedt Innr op de eigen site ook een editor aan die je helpt om, nadat je jouw ruimte hebt ingevoerd, een lichtplan te maken. Doordat het hele systeem aangestuurd wordt met je smartphone, is het ook niet afhankelijk van schakelaars en plafonddozen. Overal waar je een stopcontact hebt, kan een Innr lamp worden geplaatst.

Zoals je op Kickstarter kunt zien is het allemaal nog wat spannend of Innr het gaat halen. Met nog ruim twee weken te gaan moeten de Hollanders nog ruim de helft van de financiering binnenhalen. Maak je echter geen zorgen als dat niet lukt. Hoewel je bestelling automatisch vervalt, zullen de lampen wel door Innr zelf aangeboden worden. De productie is namelijk al gestart. Innr komt er dus sowieso. Het grote voordeel is echter dat de prijzen op Kickstarter een stuk lager liggen.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Starten met de BitCoin

Wil jij ook investeren in crypto valuta? Dan start je met de inkoop van BitCoin, LiteCoin, Etherium, Ripple of een andere populaire munt. Wij adviseren dan BitcoinMeester.

Wil je daarna ook actief gaan handelen in altcoin? Dan verstuur je jouw crypto valuta van BitcoinMeester naar een marktplaats als Binance.

Wil je het crypto nieuws volgen? Check dan onze Crypto Valuta pagina.

Let op: Je kunt geld verdienen, maar ook verliezen. GadgetGear.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor jouw risico’s.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten